09/12/2019 12:42:19

Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου απειλούν τον Σωτήρη Χατζάκη με στάση εργασίας (Photos)

Την αναμόρφωση του νομικού καθεστώτος του Εθνικού εξήγγειλε ο Ξυδάκης - Media

Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, ζητώντας από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη σαφή δέσμευση για την επίλυση ζητημάτων που «σέρνονται στο χρόνο» απειλούν με στάση εργασίας στις 22 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου ζητούν «να επιλυθεί το θέμα της διακριτικής μεταχείρισης», να «δοθούν στους δικαιούχους αναδρομικά τα προβλεπόμενα από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», να σταματήσει «η πολιτική διπλών αμοιβών προς το προσωπικό», «να αρθούν οι αδικίες», να μην συνεχιστεί «η πολιτική των εργαζομένων δύο ταχυτήτων με όλα της τα επακόλουθα».

Ακόμη, ζητούν τη δημοσιοποίηση όλων των συμβάσεων των συνεργατών και των εξωτερικών εργολαβιών στη «Διαύγεια», καθώς και τα στοιχεία για το Καλλιτεχνικό Έργο να δίνονται σε ετήσια βάση για να υπάρχει σημείο αναφοράς και συγκριτική δυνατότητα ανά έτος.

Οι εργαζόμενοι του Εθνικού καλούν, επίσης, τον Σωτήρη Χατζάκη, αν θέλει πραγματικά -όπως αναφέρουν- «να 'συναντηθούμε στη συναινετική πραγματικότητα'», να μην αφήνει «τα ζητήματα των εργαζομένων να σέρνονται στο χρόνο γιατί αποδυναμώνεται η εμπιστοσύνη μας προς τη Διοίκηση».

Τέλος, να λυθεί το θέμα της «σπατάλης». Συγκεκριμένα, αναφέρεται ««Σπάταλη» είναι να υπάρχει υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (επιστολή μας 682/100/119/16/4/2014), ο οποίος απαξιώνεται και η δουλεία ανατίθεται σε εργολάβους. «Σπατάλη» είναι και η φημολογούμενη ανάθεση σε «εργολάβο» της οργάνωσης των προβών, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά από την ίδρυση του Εθνικού Θεάτρου. «Σπατάλη» είναι η σωρεία Συμβούλων όταν υπάρχουν αρμόδια τμήματα του Ε.Θ. «Σπατάλη» είναι και η αργομισθία. «Σπατάλη» είναι και η έλλειψη προγραμματισμού».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.