search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:14
MENU CLOSE

«Βόμβα» της Bild: Ιστορική «στροφή στην Ανατολή» από την Ελλάδα – Σε ρούβλια η νέα δόση;

01.04.2015 11:25
«Βόμβα» της Bild: Ιστορική «στροφή στην Ανατολή» από την Ελλάδα – Σε ρούβλια η νέα δόση; - Media

Για ιστορική «στροφή στην Ανατολή» της Ελλάδας κάνει λόγο η Bild – «Στα σκαριά» δάνειο-μαμούθ 50 δις Ρουβλίων;

Μία αποκάλυψη – βόμβα φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση η Bild.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι ασφυκτικές πιέσεις των ευρωπαίων εταίρων για λήψη νέων μέτρων, σε συνδυασμό με την νωπή λαϊκή εντολή για απαλλαγή από τη λιτότητα, καθώς και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται η Bild, η διπλωματική αποστολή της Γερμανίας στη Ρωσία ενημέρωσε τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ για έκτακτο τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Με τη σειρά του ο Γερμανός ΥΠΕΞ ενημέρωσε την καγκελάριο, Ανγκέλα Μέρκελ.

Σύμφωνα πάντα με τη Bild, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν έκτακτη οικονομική στήριξη, την οποία γερμανικές πηγές εκτιμούν σε 50 δις ρούβλια, στην οποία ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε θετικά, προσβλέποντας σε πρόσβαση στο Αιγαίο.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτηρίζουν ανυπόστατα τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα – φωτιά της Bild, ενώ πηγές της γερμανικής καγκελαρίας αρνήθηκαν να το σχολιάσουν.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις, ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα στις 8 Απριλίου. 

 

(Άντε και του χρόνου! devil)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:12