search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:13
MENU CLOSE

Πρετεντέρης – Παπαθανασίου πλεόνασμα… θράσους

16.12.2010 11:49
Πρετεντέρης - Παπαθανασίου πλεόνασμα… θράσους  - Media

Στην πρόσφατη εκπομπή του Πρετεντέρη καλεσμένοι ήταν ο Χρυσοχοΐδης, ο Μάνος και ο Παπαθανασίου. Δεν την είδα όλη την εκπομπή, μιας και τα αντανακλαστικά μου με έφεραν μια – δυο χιλιετίες πίσω, διαγράφοντας κάθε πολιτισμική επιρροή.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Στην πρόσφατη εκπομπή του Πρετεντέρη καλεσμένοι ήταν ο Χρυσοχοΐδης, ο Μάνος και ο Παπαθανασίου. Δεν την είδα όλη την εκπομπή, μιας και τα αντανακλαστικά μου με έφεραν μια – δυο χιλιετίες πίσω, διαγράφοντας κάθε πολιτισμική επιρροή. Ωστόσο αυτό μου συμβαίνει συχνά, όταν παρακολουθώ τηλεόραση και καλά να πάθω. Το ζήτημα είναι άλλο. Τον Παπαθανασίου ως τι τον κάλεσε ο Πρετεντέρης; Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να είναι φυλακή, είναι αυτός που μας διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι το έλλειμμα είναι 6%. Ένα έλλειμμα που έφτασε το 15% με τις γνωστές επιπτώσεις του στην ελληνική κοινωνία. Δεν ήταν μια πολιτικάντικη υπεκφυγή, αλλά μια σοβαρή υπόθεση από αυτές που δεν παίζουν και κυρίως δεν τις κρύβουν. Ένα μέρος τής κρίσης, πέρα από τις φωνασκίες, τις ύβρεις, τις σφαλιάρες που άρχισαν να πέφτουν, οφείλεται στον επιπόλαιο καταμερισμό ευθυνών, την άπειρη διάσπασή τους στο παρελθόν και κυρίως στην κομματική της απόχρωση. Στο όνομα ποιας ενημέρωσης, κύριε Πρετεντέρη, καλείται τον κατ’ εξοχήν δολοφόνο της ελληνικής οικονομίας, αυτόν τον αστοιχείωτο που δεν γνωρίζει πρόσθεση, αυτόν που και μόνο η όψη του ανακαλεί τη χρεοκοπία, την παρακμή, την απόλυτη ανανδρία… τον πολιτικό εκπεσμό, να μας πει και τη γνώμη του από πάνω; Στο όνομα της… δημοκρατίας, της ελεύθερης ενημέρωσης, του πλουραλισμού;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24