search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:04
MENU CLOSE

Σπάνιες φωτογραφίες του Ουίνστον Τσώρτσιλ στο ιππικό από το 1895 (photos)

01.04.2015 17:45
Σπάνιες φωτογραφίες του Ουίνστον Τσώρτσιλ στο ιππικό από το 1895 (photos) - Media

Ελάχιστοι θα αναγνώριζαν στο πρόσωπο αυτού του νεαρού αξιωματικού τον μετέπειτα εμβληματικό ηγέτη της Μεγάλης Βρετανίας.

Ελάχιστοι θα αναγνώριζαν στο πρόσωπο αυτού του νεαρού αξιωματικού τον μετέπειτα εμβληματικό ηγέτη της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έκανε αίτηση για το Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο (Sandhurst) και για να τα καταφέρει έδωσε 3 φορές εξετάσεις.

Τελικά κατατάχθηκε στο ιππικό, καθώς απαιτούσε χαμηλότερες βαθμολογίες από το πεζικό, και δεν χρειαζόταν να εξεταστεί στα μαθηματικά, τα οποία απεχθανόταν.

Για τον ίδιο, ήταν μια νέα αρχή: «Δεν με κρατούσαν πλέον πίσω τα ξεχασμένα Λατινικά, τα Γαλλικά και τα μαθηματικά. Έπρεπε να μάθουμε νέα πράγματα και όλοι ξεκινήσαμε ως ίσοι. Τακτική, σχηματισμοί, οχυρώσεις, τοπογραφία, στρατιωτικοί κανονισμοί ήταν το καθημερινό πρόγραμμα. Επίσης υπάρχουν στρατιωτικές ασκήσεις, γυμναστική και ιππασία», αναφέρει στα απομνημονεύματά του.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αποφοίτησε από το Sandhurst με τιμές, όγδοος από τους 150 απόφοιτους το 1894. Παρότι ο πατέρας του επιθυμούσε να μεταταχθεί το πεζικό, ο ίδιος παρέμεινε στο ιππικό και υπηρέτησε ως υπολοχαγός στην 4η Ίλη των Φρουρών της Βασίλισσας.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν όταν ο Τσώρτσιλ διορίστηκε σαλπιγκτής της Ίλης, το 1895.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:03