search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:10
MENU CLOSE

Επείγουσα έρευνα για την απόδραση Σταμάτη-Συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα οι φύλακες(Video)

02.04.2015 04:44
Σάσα Σταμάτη: Τα δάκρυα on air και ο λόγος που αποχώρησε από την εκπομπή της Σκορδά (Video) - Media

Επείγουσα έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε από το Ψυχιατρείο «Δρομοκαΐτειο» η Βίκυ Σταμάτη, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο φύλακες. 

Επείγουσα έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε από το Ψυχιατρείο «Δρομοκαΐτειο» η Βίκυ Σταμάτη, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο φύλακες μετά τη σύλληψή τους.

Στο έγγραφό της, η εισαγγελέας ζητά συγκεκριμένα να «διακριβωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξή της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων» αλλά και να «εξεταστούν οι μάρτυρες με ανωμοτί καταθέσεις».

Κούγιας: Η Σταμάτη μου είπε ότι θα αυτοκτονήσει

«Δεν μου είπε ότι θα αποδράσει, μου είπε κάτι χειρότερο» αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας, εκ των συνηγόρων της Βίκυς Σταμάτη.

Ο νομικός εκπρόσωπος της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, εξομολογήθηκε μιλώντας στο πρωινό του Mega, ότι η Βίκυ Σταμάτη, δεν του αποκάλυψε ότι θα αποδράσει αλλά «κάτι πολύ χειρότερο».

«Μίλησα μαζί της χθες, αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης, είπε κάτι χειρότερο, δεν είπε ότι θα αποδράσει» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας. «Είπε ότι θα αυτοκτονήσει;» τον ρώτησε ο Δημήτρης Καμπουράκης, για να λάβει την απάντηση: «Αυτό ακριβώς».

Δημόσια έκκληση του δικηγόρου της να επιστρέψει

Μιλώντας, στο ραδιόφωνο του Alpha ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της το βράδυ της Τετάρτης, κατά την οποία διαπίστωσε ότι βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λόγω της εκ νέου απόρριψης του αιτήματός της για αποφυλάκιση και απηύθυνε δημόσια έκκληση να επιστρέψει και να μην κάνει κακό στον εαυτό της.

Ο δικηγόρος μάλιστα, τόνισε, ότι η Βίκυ Σταμάτη του είπε: «Δεν μπορώ να είμαι μακριά από το παιδί και να είμαι ανάξια μάνα. Δεν θέλω να πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο» 

«Κάποιος τη βοήθησε» λέει ο πρόεδρος του Ψυχιατρείου

Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρόϊος, ξεκαθάρισε ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.

«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο» είπε.

«Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο κ. Πρόϊος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.

Παρασκευόπουλος: Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αφού αναφέρει ότι «κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία», επισημαίνει ότι ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, η οποία θα διενεργηθεί από εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης. Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ’ αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».

Η εξαφάνιση

Η εξαφάνιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, διαπιστώθηκε στις 6:30 το πρωί, ενώ ο χρόνος της απόδρασής της, υπολογίζεται από την αστυνομία κατά τις 01:30 ως τις 05:30 το πρωί. Οι φρουροί ανέφεραν πως βρήκαν την μπαλκονόπορτα ανοιχτή. Η αστυνομία την αναζητά έκτοτε.

Στο δωμάτιο έχει βρεθεί γράμμα της Βίκυς Σταμάτη που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μητέρα πρέπει να είναι μαζί με το παιδί της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:10