search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:51
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης, 2/4/2015

02.04.2015 07:52
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης, 2/4/2015 - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “«Επεσε η Βουλή” Η εφημερίδα γράφει ότι “αντιεξουσιαστές (!!!) μπήκαν αιφνιδιάζοντας τη φρουρά στο προαύλιο και σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας στο περιστύλιο” ΕΘΝΟΣ: “Συναγερμός ενώ η κλεψύδρα αδειάζει” Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση, τη στιγμή που η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές εξελίσσεται σε ασφυκτικά περιθώρια. Η νέα λίστα Βαρουφάκη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανατροπές στη φορολογία, με καθιέρωση ενιαίου αφορολόγητου ορίου και αύξηση του ανώτατου συντελεστή”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “«Θα πέσει πείνα στην Ελλάδα»” Σύμφωνα με την εφημερίδα “τα δραματικά αυτά λόγια του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού στον σμήναρχο ε.α. Χρήστο Μαντζιάρη, καλό είναι να μην ιδωθούν σαν μια… προφητεία, αλλά σαν μια σκληρή πραγματικότητα που βρίσκεται προ των πυλών, διότι όπως κι αν το κάνουμε η πείνα είναι κακός σύμβουλος”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μπόνους και παγίδες για 100.000 οφειλέτες σε Ταμεία” Η εφημερίδα γράφει ότι “μείωση και μάλιστα σημαντική στα ποσά των μηνιαίων δόσεων μπορούν να πετύχουν 100.000 οφειλέτες που είναι ενταγμένοι σε ρύθμιση χρεών στην περίπτωση που επιλέξουν να μεταφερθούν στη νέα ρύθμιση πληρώνοντας το υπόλοιπο της οφειλής τους σε περισσότερες δόσεις”.

ΕΣΤΙΑ: “Δεν παράγεται εγχώριος πλούτος” Η εφημερίδα τονίζει ότι “το κύριο πρόβλημα σήμερα είναι η αδράνεια στην οποία έχει περιπέσει η οικονομία. Από αυτήν γεννώνται όλα τα υπόλοιπα. Ενόσω η οικονομία δεν επανεκκινείται, ο τζίρος των επιχειρήσεων πέφτει, οι εργασίες των επαγγελματιών επίσης, οι μισθοί καθηλώνονται ή μειώνονται, οι άνεργοι δεν απορροφώνται και βεβαίως μειώνεται η φοροδοτική ικανότης της οικονομίας”.

Η ΑΥΓΗ: “Βασανιστική πρόοδος” Σύμφωνα με την εφημερίδα “βήμα – βήμα, σημείο – σημείο προχωρεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να κλείσει ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων, να ξεπεραστεί το φάσμα της πιστωτικής ασφυξίας και να συνταχθεί ένα νέο συμβόλαιο σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Το τζάμπα τελείωσε” Η εφημερίδα υποστηρίζει “σαφές μήνυμα στη διαπλοκή στέλνει η κυβέρνηση, η οποία καλεί στο ταμείο τους ιδιοκτήτες των καναλιών για να καταβάλουν το «ενοίκιο» από τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων. Αναμένεται να εισρεύσουν άμεσα στα δημόσια ταμεία περίπου 24 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα μέσω του Γ. Βαρουφάκη δηλώνει ότι θα ελέγξει τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Αναταράξεις μετά την εισβολή” Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “διπλό πρόβλημα προκάλεσε στην κυβέρνηση η χθεσινή πρωτοφανής εισβολή ολιγομελούς ομάδας ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου στον περίβολο της Βουλής, τα οποία ανενόχλητα έφτασαν μέχρι την είσοδο του κοινοβουλίου, ανάρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν, για να αποχωρήσουν οικεία βουλήσει λίγο αργότερα, πάλι ανενόχλητα”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Αδιέξοδο Euro Workingk Group” Σύμφωνα με την εφημερίδα “την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων και τα αποτελέσματα των τετραήμερων διαπραγματεύσεων που έγιναν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους υψηλόβαθμους εκπροσώπους των δανειστών μας (Brussels Group) συζήτησαν χθες το απόγευμα οι τεχνοκράτες από τα υπουργεία Οικονομικών της ευρωζώνης, παρουσία και του Γιάνη Βαρουφάκη”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Αλλη μια «νέα λίστα»… με πρόσθετες αντιλαϊκές δεσμεύσεις!” Η εφημερίδα αναφέρει ότι “πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα ύψους πάνω από 6 δισ. ευρώ για το 2015 και μάλιστα σε συνδυασμό με την απογείωση των ματωμένων «πρωτογενών πλεονασμάτων», πάνω και από το στόχο 3% του τρέχοντος μνημονίου, προβλέπει η νέα διευρυμένη λίστα με τις αναδιαρθρώσεις και τις μεταρρυθμίσεις, που κατατέθηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προς αξιολόγηση από Κομισιόν – ΕΚΤ – ΔΝΤ”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Σε κατάσταση πολιορκίας;” Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πίεση σε πολλά μέτωπα από τους αντιεξουσιαστές δέχεται η κυβέρνηση που σκέφτεται την υπαγωγή του Δημόσιας Τάξης στο Δικαιοσύνης”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Ευρωπαϊκά σταγονίδια” Η εφημερίδα γράφει ότι “διαμεσολαβητές συμφερόντων υπονομεύουν την προσπάθεια για σύντομη λύση. Τα τεχνικά ευρω-κλιμάκια προσπαθούν να δυναμιτίσουν τη συμφωνία Τσίπρα – Μέρκελ”.

Kontranews: “Ακη, πόσα πήρε το ΠΑΣΟΚ από τα εξοπλιστικά και την SIEMENS;” Σύμφωνα με την εφημερίδα “το εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει τον Ακη Τσοχατζόπουλο για τις μίζες των εξοπλιστικών, κάλεσε για κατάθεση τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιάννο Παπαντωνίου, προκειμένου να καταθέσουν για τις συμβάσεις μαμούθ που είχαν αποφασίσει στο επίμαχο διάστημα και οι οποίες κατά περίεργο τρόπο κατέληξαν σε γερμανικούς κολοσσούς”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Μετέωρο βήμα” Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με ρυθμό χελώνας προχωρούν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές και απομακρύνεται το ενδεχόμενο της σύγκλησης έκτακτου Eurogroup πριν από το ορθόδοξο Πάσχα, ώστε να ξεκλειδώσει μέρος της δόσης των 7,2 δισ.”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Υπερφιλόδοξη η νέα λίστα” Η εφημερίδα τονίζει ότι “υπερβολικά φιλόδοξη λίστα μέτρων, η υλοποίηση των οποίων μπορεί να οδηγήσει και σε υπέρβαση του στόχου του μνημονίου (3%) για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, υπέβαλε χθες στους «θεσμούς» το υπουργείο Οικονομικών κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group, στην οποία δεν υπήρξε καμία σημαντική πρόοδος”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45