search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40
MENU CLOSE

Έλληνες πολιτικοί βγάζουν έξτρα-εισόδημα νοικιάζοντας τις βίλες τους σε τουρίστες! (Photos)

02.04.2015 10:15
Ραγκούσης για Εύβοια: Η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα - Media

Διαβάστε ποιοί πρώην και νυν υπουργοί και πρωθυπουργοί, νοικιάζουν τα ακίνητά τους για να εξασφαλίσουν έξτρα εισόδημα…

Λίγες μέρες πριν η βρετανική «Daily Mail» αποκάλυπτε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει βάλει «ενοικιαστήριο» στη βίλα της Αίγινας.

Η κρίση φαίνεται πως έσπρωξε τους Έλληνες πολιτικούς να ψάχνουν για έξτρα-εισοδήματα. Γι αυτό και πολλοί από αυτούς ακόμα και πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί, νοικιάζουν τα πολυτελή τους ακίνητα, εξασφαλίζοντας επιπλέον χρήματα. Δείτε ποιοι είναι εκείνοι που νοικιάζουν τις βίλες τους, αλλά και… τις ίδιες τις εντυπωσιακότατες βίλες, όπως παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ του Διονύση Θανασούλα, στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Γιάννης Ραγκούσης
Η full moon βίλα, με όλα τα κομφόρ

Πέρσι το καλοκαίρι έγινε γνωστό ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ραγκούσης νοικιάζει την εντυπωσιακή κατοικία του στην Πάρο, έναντι 2.000 ευρώ την ημέρα! Το ποσό αυτό μπορεί να είναι απαγορευτικό για την πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά είναι απόλυτα ανεκτό για τουρίστες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Η full moon βίλα, όπως έγινε γνωστή, είναι χτισμένη στην κορυφή του λόφου της Νάουσας και διακρίνεται για την εξαιρετική αρχιτεκτονική της. Τα δάπεδα είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από μάρμαρο, η πισίνα κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ στα συν είναι ο κλιματισμός σε όλους τους χώρους, ο όμορφος κήπος και ο χώρος του barbeque. Υπάρχει ακόμη μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου και τένις για τους πιο αθλητικούς επισκέπτες, ενώ η πέτρινη βεράντα με τις ξαπλώστρες και τα ανάκλιντρα συμπληρώνει ιδανικά τον χώρο. Οπως είχε πει ο κ. Ραγκούσης τότε, του ήταν δύσκολο να νοικιάσει το σπίτι του, αλλά ως άνεργος δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Μιχάλης Λιάπης
Σούπερ εξοχικό με θέα στο «Super Paradise»

Ο εξαφανισμένος κ. Μιχάλης Λιάπης θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί ένας μικρός βασιλιάς του real estate. Είναι ιδιοκτήτης 20 ακινήτων, σπιτιών, οικοπέδων και αγροτεμαχίων, τα οποία έχουν αποκτηθεί από το 1992 και μετά, εκτός από ένα αγροτεμάχιο στη Λοκρίδα, που αποκτήθηκε το 1977. Από όλα αυτά ξεχωρίζει η βίλα του στη Μύκονο, μια πανέμορφη κατοικία στην περιοχή Κούνδουρος, χτισμένη σχεδόν στην άκρη ενός βράχου, την οποία φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να νοικιάζει μέσω μεγάλου μεσιτικού γραφείου. 

Το σπίτι είναι 223 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει μια εντυπωσιακή πισίνα 36 τετραγωνικών, ενώ ξεχωρίζει από μακριά. Αυτό που την κάνει πραγματικά ιδιαίτερη είναι η συγκλονιστική θέα της σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, το «Super Paradise». Γι’ αυτό, άλλωστε, αν θελήσει ποτέ να την πουλήσει, το τίμημα αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, κάτι τέτοιο όμως, όπως λένε οι φίλοι του, δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται.

Γιάνης Βαρουφάκης
Ζητάει 5.000 την εβδομάδα

Η αγγελία για την ενοικίαση της βίλας στην οποία καταφεύγει συχνά τα Σαββατοκύριακα το ζεύγος Βαρουφάκη που δημοσίευσε η «Daily Mail» ήταν άλλο ένα λιθαράκι στην αποδόμηση του υπουργού Οικονομικών.

Αποκαλώντας τον «σοσιαλιστή της σαμπάνιας», το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν κάνει λόγο για μια κατοικία εξαιρετικής αισθητικής, αλλά εστιάζει στο ενοίκιο των 5.000 ευρώ την εβδομάδα που ζητά το ζεύγος και ασκεί σκληρή κριτική στο πιο προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης.

Η περίφημη εξοχική κατοικία της οικογένειας Βαρουφάκη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αίγινα, στην περιοχή Παγώνι, και προσφέρει συγκλονιστική θέα σε όλη την πόλη και το λιμάνι. Κατασκευάστηκε το 1998, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αρη Ζαμπαρίκου, είναι 170 τετραγωνικών μέτρων και τυπικά ανήκει στη σύζυγο του νέου «τσάρου» της οικονομίας, κ. Δανάη Στράτου.

Οι ευρύχωροι χώροι του σπιτιού, η πισίνα και η λιτή αισθητική του αντανακλούν, λένε κάποιοι που έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό, την αισθητική του ζευγαριού. Πρόκειται, άλλωστε, για το καταφύγιό τους όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και πολλά Σαββατοκύριακα του χειμώνα, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, αφού οι αυξημένες υποχρεώσεις του κ. Βαρουφάκη και οι δεκάδες συνεντεύξεις που παραχωρεί έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Το stone house στη Σέριφο

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα περάσει στην Ιστορία ως ένας από τους πλέον ανεπαρκείς υπουργούς Οικονομικών. Ωστόσο, αποδείχτηκε σαφώς καλύτερος στον τομέα του real estate, αφού νοικιάζει από το 2010 την εξοχική κατοικία του στη Σέριφο.

Το τίμημα ανέρχεται στα 6.628 ευρώ την εβδομάδα για το περίφημο stone house (σ.σ. πέτρινο σπίτι) με τα πέντε υπνοδωμάτια και την εντυπωσιακή πισίνα, την οποία ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ως δεξαμενή όμβριων υδάτων!

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις, αφού στη Σέριφο απαγορεύεται διά ροπάλου η κατασκευή πισινών, κάτι που πάντως δεν εμπόδισε τον κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και πολλούς άλλους από το να απολαμβάνουν τις βουτιές τους.

Η κατοικία είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από πέτρα και οι εσωτερικοί χώροι της είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με το νησιώτικο στυλ, κάτι που έχουν διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές οι καλεσμένοι του ζεύγους Παπακωνσταντίνου.


 

Κώστας Καραμανλής
Xρυσάφι τα… Ματογιάννια

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν ποτέ φανατικός της Μυκόνου, γι’ αυτό και προτιμά να νοικιάζει το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η μητέρα του, το οποίο βρίσκεται μέσα στη χώρα. Πρόκειται για μια μικρή διώροφη κατοικία, με καμάρα στο ισόγειο, που βρίσκεται λίγο πριν τα Ματογιάννια, σε μια μικρή πλατεία.

Το ισόγειο στεγάζει μαγαζί, ενώ ο πρώτος όροφος χρησιμοποιείται σαν σπίτι. Ολο το οίκημα είναι τυπικό δείγμα μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής. Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο ακίνητα που νοικιάζει ο κ. Καραμανλής, αφού το δεύτερο είναι η κατοικία της Φιλοθέης όπου έμεναν οι γονείς του. Πρόκειται για ένα ρετιρέ σε πολυκατοικία της οδού Μπιζανίου, την οποία είχε χτίσει ο πατέρας του, Αλέξανδρος, με εμβαδό 222 τετραγωνικά μέτρα και με πισίνα στο πίσω μέρος.

Εδώ και δύο χρόνια πωλείται έναντι 700.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το νοικιάσει καλείται να δώσει 2.400 ευρώ τον μήνα.

Γεράσιμος Γιακουμάτος
Εβαλε πωλητήριο

Κάποιοι θυμούνται ακόμη τον κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο να κυκλοφορεί με μια μωβ πετσέτα μπάνιου δεμένη στη μέση, στην αγαπημένη του Μύκονο, σε μία από τις πιο must παραλίες του νησιού.

Έξι χρόνια μετά ο πρώην υπουργός της «γαλάζιας» παράταξης έχει βάλει πωλητήριο στην εξοχική κατοικία του. Πρόκειται για μια βίλα στην Ανω Μερά, την οποία απέκτησε το 2004 με δάνειο, η κρίση όμως έκανε την κατοχή της ασύμφορη και πριν από τρία χρόνια ο κ.Γιακουμάτος αποφάσισε να την πουλήσει.

Διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και πισίνα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί αγοραστής, αφού το κόστος απόκτησής της ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Οσο για τη διακόσμησή της; Δεν συνάδει απόλυτα, λένε οι καλά γνωρίζοντες, με το νησιώτικο στυλ.

Θόδωρος Πάγκαλος
Ενα ησυχαστήριο για οκτώ στην Τζια

Η θερινή κατοικία του πρώην αντιπροέδρου των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων είναι σχετικά μικρή. Διαθέτει μόλις τέσσερα δωμάτια και οκτώ κλίνες και μέχρι να στριμωχτεί οικονομικά, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Θ. Πάγκαλος, ήταν το ησυχαστήριό του, σε ένα νησί που έλκει πολιτικούς, επιχειρηματίες και ισχυρούς νομικούς.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ λάτρευε πάντα την Τζια. Θεωρεί ότι είναι πολύ ιδιαίτερη και ότι οι άνθρωποι που θέλουν να ξεφύγουν από την Αθήνα, την επισκέπτονται γιατί την έχουν ξεχωρίσει για την ηρεμία που προσφέρει και το επίπεδο που τη χαρακτηρίζει, το οποίο ταυτίζεται με το δικό του.

Εναρμονισμένη απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον, η κατοικία του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπανδρέου μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως οκτώ άτομα, δεν διαθέτει όμως πισίνα, κάτι που θεωρείται μειονέκτημα σε σχέση με τα σπίτια άλλων «συναδέλφων» του.

Οταν είχε αποκαλυφθεί το θέμα, είχε δηλώσει ότι η σύνταξη των 1.800 ευρώ που έπαιρνε δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του, αφού αλλιώς τα είχε υπολογίσει και αλλιώς του τα έφερε η ζωή! Ηταν μια δήλωση που είχε προκαλέσει τα ανάλογα σχόλια από τους επικριτές του πρώην ισχυρού πολιτικού, ο οποίος πήρε και το ειδικό σήμα του ΕΟΤ, για να είναι καθ’ όλα νομότυπος.

Πηγή: parapolitika.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40