search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:17
MENU CLOSE

Έρευνα για το δημοσιογραφικό επάγγελμα στην Ελλάδα

03.04.2015 11:58
Έρευνα για το δημοσιογραφικό επάγγελμα στην Ελλάδα - Media

Το διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα «Worlds of Journalism», το οποίο μελετά τη δημοσιογραφία ως ρόλο και ως επάγγελμα σε 120 χώρες, καλεί τους Έλληνες δημοσιογράφους να συμμετάσχουν.

 

Το διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα «Worlds of Journalism», το οποίο μελετά τη δημοσιογραφία ως ρόλο και ως επάγγελμα σε 120 χώρες, καλεί τους Έλληνες δημοσιογράφους να συμμετάσχουν.

Όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση, η συμμετοχή των δημοσιογράφων στην έρευνα αυτή δώσει την ευκαιρία στο πρόγραμμα να μελετήσει το δημοσιογραφικό επάγγελμα στη χώρα μας με συστηματικό και επιστημονικό τρόπο, καλύπτοντας την απουσία ανάλογων μελετών τα τελευταία χρόνια, με στόχο την καταγραφή του επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, με συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, το οποίο βρίσκεται εδώ. Εναλλακτικά, η πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο μπορεί να γίνει με αντιγραφή και επικόλληση του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.surveymonkey.com/s/journalistsgr.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται ανώνυμα και εμπιστευτικά και κανένα στοιχείο της ταυτότητας των συμμετεχόντων δεν μπορεί να συνδεθεί με τις απαντήσεις που θα δώσουν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα υπάρχουν στον δικτυακό τόπο http://www.worldsofjournalism.org.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην υπεύθυνη της έρευνας για την Ελλάδα Δήμητρα Δημητρακοπούλου, λέκτορα Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ ([email protected]) και πρόεδρο Journalism Studies Section, European Communication Research and Education Association (ECREA).

Τον κεντρικό συντονισμό – εποπτεία του ερευνητικού προγράμματος έχει ο Thomas Hanitzsch, καθηγητής και πρόεδρος τμήματος Δημοσιογραφίας, Πανεπιστήμιο Μονάχου (LMU).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33