search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:18
MENU CLOSE

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης» με την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη (Photos)

03.04.2015 12:06
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Ουζερί  Τσιτσάνης» με την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη (Photos) - Media

Μια δυνατή ερωτική ταινία που εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη την εποχή της Κατοχής, είναι το «Ουζερί Τσιτσάνης» που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου, Γιώργου Σκαμπαρδώνη

Μια δυνατή ερωτική ταινία που εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη την εποχή της Κατοχής, είναι το «Ουζερί Τσιτσάνης» που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου, Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Τον Βασίλη Τσιτσάνη υποδύεται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, που γνωρίσαμε στις ταινίες «Ψυχραιμία» του Νίκου Περάκη και στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Πρωταγωνιστούν επίσης, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Αλμπέρτο Εσκενάζι, ο Λάκης Κομνηνός.

Τα γυρίσματα γίνονται στη Θεσσαλονίκη σε διάφορα σημεία της πόλης (στη Στοά Αγίου Μηνά, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, στο Λιμάνι). Η υπόθεση της ταινίας χτίζεται γύρω από κάποιους άξονες όπως είναι ο έρωτας του Τσιτσάνη, αλλά και ο απαγορευμένος έρωτας του κουνιάδου του, Γιώργου Σαμαρά, για την Εβραία Εστρέα, που γίνεται αφορμή να θιγούν θέματα όπως η μισαλλοδοξία, ο παραλογισμός των φυλετικών διακρίσεων, ο φασισμός και ο ναζισμός. Στα γυρίσματα, άλλωστε, βλέπουμε γερμανικά τανκς και στρατιώτες του Γ’ Ράιχ ενώ στο παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, δεκάδες άνθρωποι φορούν το αστέρι του Δαυίβ και επιβιβάζονται με προορισμό το Άουσβιτς.

Ο Τσιτσάνης βρισκόταν στη Θεσαλονίκη από το 1938 και σε αυτήν έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του έργου του. Άνοιξε το Ουζερί, στην οδό Παύλου Μελά 22, για να ζήσει.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Μάρτιο με την  πολύτιμη προσφορά 600 εθελοντών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:17