search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:58
MENU CLOSE

Μάθετε ποιος γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δίνει μάχη με τον καρκίνο

03.04.2015 14:41
Ο Νίκος Κυζερίδης νίκησε τον καρκίνο! - Media

Αίσθηση και θλίψη έχει προκαλέσει στον αθλητικό κόσμο η είδηση πως ο παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Κυζερίδης βρίσκεται στη Γερμανία με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

 

Αίσθηση και θλίψη έχει προκαλέσει στον αθλητικό κόσμο η είδηση πως ο παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Κυζερίδης βρίσκεται στη Γερμανία με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όπως γράφει το «Goal», ο Νίκος Κυζερίδης εδώ και τρία χρόνια δίνει τον πιο δύσκολο και συνάμα μεγάλο αγώνα της ζωής του.

Το 2012 έμαθε στη Γερμανία ότι έχει καρκίνο στους λεμφαδένες. Από τότε έχει αρχίσει ο μακρύς αγώνας με τις χημειοθεραπείες, ώστε να πετύχει το… 100ό – και πιο σημαντικό – γκολ της ζωής του.

Στο πλευρό του η σύζυγός του κι οι τρεις του κόρες. Ευτυχώς, αυτές τις δύσκολες ώρες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών δεν τον ξεχνά. Λόγω του προβλήματος υγείας του προσπαθεί να επισπεύσει τις όποιες δικαστικές διαδικασίες, που θα βοηθήσουν την οικογένειά του οικονομικά.

Μάλιστα, ο παίκτης, το 2012 κινήθηκε νομικά κατά του ελληνικού Δημοσίου για τα χρήματα που έχασε από την υπαγωγή του Αρη στο άρθρο 44. Ανάλογες υποθέσεις είναι κι αυτές των Διγκόζη – Κατσιαρού. Και οι τρεις διεκδικούν 550.000 ευρώ, ενώ ο δικηγόρος του ΠΣΑΠ επικαλέστηκε το πρόβλημα υγείας του Κυζερίδη, ενώ χθες το πρωί εκδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η υπόθεση και ίσως εντός 10μήνου να υπάρχει απόφαση, ώστε να πάρουν τα χρήματά τους 11 χρόνια μετά.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Arena FM 89,4 μίλησε για την σκληρή μάχη που δίνει με τον καρκίνο στους λεμφαδένες, τη μετανάστευση στη Γερμανία και την προσπάθεια για επιβίωση.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που είμαι στην Γερμανία. Είμαι με την οικογένεια μου εδώ και τρία χρόνια. Έφυγα γιατί τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμένα και από θέμα δουλειάς, αλλά και σε άλλους τομείς. Πάντα ήξερα πως υπάρχουν άνθρωποι με καρδιά και φιλότιμο, όμως κάποιοι με πλήγωσαν πάρα πολύ. Στην Γερμανία είναι οι δυο κουνιάδοι μου και με βοήθησαν πάρα πολύ στις δύσκολες στιγμές και στην δυσκολία που περνάω. Έχω ζήσει καταστάσεις και δοξάζω τον Θεό που έχω παίξει σε υψηλό επίπεδο μπάλα και άφησα ένα στίγμα. Όταν έχεις οικογένεια και παιδιά έχεις ευθύνες και κοίταξα τα παιδιά μου. Έφτασα στο σημείο να έχω ανάγκη τα χρήματα και ποτέ δεν σκέφτηκα πως μπορώ να φτάσω σε αυτό το σημείο. Μέσα από το ποδόσφαιρο θα μπορούσα να είχα κρατήσει ένα κομπόδεμα και αυτό το μετανιώνω».

Για τα συμβόλαιά του: «Το καλύτερο συμβόλαιό μου το είχα στον Άρη επί εποχή Κοντομηνά. Τα χρήματα για εκείνη την εποχή ήταν καλά, όμως υπήρχαν και οι υποχρεώσεις. Το να μην έχεις κάποιον να σε συμβουλεύει είναι μεγάλο πλήγμα. Έπρεπε να δημιουργήσω κάτι για δύσκολες καταστάσεις και αυτό είναι το μεγαλύτερό μου λάθος. Ως αθλητής πρέπει να δίνεις παράδειγμα, εγώ κοιτούσα την οικογένειά μου και δεν ήθελα να βλάψω κανέναν. Η Ελλάδα… τρώει τα παιδιά της».

Για την μάχη που δίνει: «Είχα μια περιπέτεια με την υγεία μου και εδώ και ενάμιση χρόνο έβγαλα στους λεμφαδένες έναν όγκο. Έναν καρκίνο. Ακόμα και μέχρι σήμερα δεν μπορώ να το πιστέψω και ζω έναν εφιάλτη. Έχω κάνει χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και εκεί που το δεύτερο σπίτι μου ήταν το γήπεδο τώρα είναι το νοσοκομείο. Ενάμιση χρόνο είμαι σε αυτή την μάχη, τώρα είμαι σε καλύτερη κατάσταση και δοξάζω τον Θεό που ήμουν αθλητής και το σώμα μου ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Έχω μια πάρα πολύ σπάνια ασθένεια και είναι και πολύ επιθετική καθώς βρίσκεται δίπλα στον εγκέφαλο. Ευτυχώς έχω την τύχη να είναι θεραπεύσιμη σε μεγάλο βαθμό. Είναι καλό να μαθαίνει ο κόσμος γιατί η ζωή έχει γίνει τέτοια που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Εγώ δεν το πίστευα αλλά συνέβη και έπρεπε να το αντιμετωπίσω. Ο γιατρός μου λέει να μην το σκέφτομαι και να χαμογελάω, όμως, είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τον εαυτό σου να αλλάζει. Είναι μια δύσκολη αρρώστια και εδώ στην Γερμανία έχουν μια αρχή να τα λένε όλα στον ασθενή. Η διαδικασία είναι πολύ δαπανηρή και πρέπει να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους. Στον ΠΣΑΠ οι άνθρωποι είναι αυτοί που με έχουν βοηθήσει από την πρώτη στιγμή. Ο πρόεδρος, τα μέλη και ο δικηγόρος με στήριξα πάρα πολύ και αυτό με συγκλονίζει. Δεν πίστευα πως λειτουργεί έτσι ο ΠΣΑΠ, αλλά είχα τρομερή συμπαράσταση. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους κουνιάδους μου που με βοήθησαν και αυτοί. Οι πρώτοι μήνες για εμένα ήταν εφιάλτης και δεν ήθελα να με δουν τα παιδιά μου στην αλλαγή που είχα. Μετά το πάλεψα με την πίστη στον Θεό και με την οικογένειά μου».

Για το αν τον βοήθησε κανείς από την Θεσσαλονίκη: «Δεν με βοήθησε κανείς και με ξέχασαν οι πάντες. Δεν έχω κάποια απαίτηση, μπορεί να μην έχω σπουδάσει, αλλά οι γονείς μου, μου έμαθαν να λειτουργώ με το φιλότιμο και την ψυχή. Η ζωή είναι πολύ ωραία, σύντομη και άδικη και πρέπει να αλλάξουμε».

Για το αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο: «Με αυτό μεγάλωσα και με αυτό ήθελα να πεθάνω, όμως, πλέον δεν παρακολουθώ τίποτα. Προσπάθησα να κάνω ένα βήμα στην προπονητική, πήγα στην σχολή και πέρασα στο πρώτο στάδιο, αλλά κόπηκα για μια λέξη στην πρακτική και αυτό με στιγμάτισε. Μου έκοψε τα φτερά αυτό και πίστευα πως θεώρησαν πως δεν ήμουν κατάλληλος».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν και έχουν παρόμοια προβλήματα. Πρέπει να είναι δυνατοί και όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Χρειάζεται δύναμη, κουράγιο και όχι στεναχώρια. Πρέπει στην Ελλάδα να αλλάξουμε λίγο επιτέλους. Εγώ είμαι πολύ περήφανος άνθρωπος και δεν θέλω να ζητιανεύω. Όλοι πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι να κάνουμε καλύτερη την δική μας ζωή αλλά και των παιδιών μας. Τέλος, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όσους πίκρανα στην ζωή μου».

 

Πηγή: gazzetta.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33