search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:07
MENU CLOSE

Με τροπολογία η μεταφορά του υπ. Δημόσιας Τάξης στο Δικαιοσύνης

04.04.2015 07:23
Με τροπολογία η μεταφορά του υπ. Δημόσιας Τάξης στο Δικαιοσύνης - Media

Η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια μετά το Πάσχα.

Με τροπολογία που εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ´ θα γίνει η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη κάτω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια μετά το Πάσχα.
Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση “με την προτεινόμενη τροπολογία μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το συνολο των υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, του προσωπικού, των εποπτευόμενων φορέων και των πιστώσεων του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που είχαν μεταφερθεί στα συσταθέν με το π.δ. 24/2015 (Α’ 20) υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης”.
Επισης σημειωνεται οτι με την “προτεινόμενη ρύθμιση βάζει σε μια ενιαία διοικητική δομή τους φορείς διασφάλισης της δημόσιας ζωής, της ευνομίας, ασφαλείας και προστασίας του πολίτη με εκείνους που μεριμνούν με την δικαιοσύνη”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:06