search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:04
MENU CLOSE

Συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

04.04.2015 13:39
Συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον - Media

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον, την Κυριακή, 5 Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναχωρεί την Κυριακή για τις ΗΠΑ, προκειμένου να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών την Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015. Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι δύο αξιωματούχοι θα έχουν μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα στις 10 πμ ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις κ. Nathan Sheets. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ. Jack Lew απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, «δεν υπάρχουν “5”, “6” ή “7” μέτρα “φωτιά” στο τραπέζι», αλλά διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπάρχουν από ελληνικής πλευράς οι “κόκκινες γραμμές”, τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο πρωθυπουργός (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις) και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00