search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:44
MENU CLOSE

WSJ: Ο Τσίπρας δεν πηγαίνει στη Μόσχα για δανεικά

06.04.2015 07:33
WSJ: Ο Τσίπρας δεν πηγαίνει στη Μόσχα για δανεικά - Media

Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στο Κρεμλίνο όχι για να ζητήσει δανεικά από τον Πούτιν, αλλά για να ικανοποιήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους και να δείξει την περιφρόνησή του στους Ευρωπαίους δανειστές, σχολιάζει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στο Κρεμλίνο όχι για να ζητήσει δανεικά από τον Πούτιν, αλλά για να ικανοποιήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους και να δείξει την περιφρόνησή του στους Ευρωπαίους δανειστές, σχολιάζει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η προσέγγιση Τσίπρα στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αυξάνει τη δυσπιστία των ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην Ελλάδα.
Τα αδύναμα οικονομικά της Μόσχας και το περιορισμένο ενδιαφέρον της για την Αθήνα σημαίνουν ότι η χώρα δεν είναι μια βιώσιμη εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για την Ελλάδα.
Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, ο Α. Τσίπρας και άλλοι Έλληνες πολιτικοί έχουν ασκήσει κριτική στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας στο πλαίσιο της υπόθεσης της Ουκρανίας.
«Τα οφέλη για τον Πούτιν από την επίσκεψη Τσίπρα είναι πιο προφανή, δεδομένου ότι το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να αναδείξεις τις «ρωγμές» στο μέτωπο της Δύσης κατά της πολιτικής της Ρωσίας στην Ουκρανία», τονίζει η WSJ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:43