search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:43
MENU CLOSE

Ν.Παρασκευόπουλος: Θα έχουμε καλή συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

06.04.2015 07:50
Ν.Παρασκευόπουλος: Θα έχουμε καλή συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη - Media

Τη θέση ότι δεν έχει καμία αντίρρηση με την υπαγωγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

 

Τη θέση ότι δεν έχει καμία αντίρρηση με την υπαγωγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επισήμανε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα έχει «δικό του χαρτοφυλάκιο» ιδίως σε ζητήματα διοίκησης. Και μπορεί ο Ν.Παρασκευόπουλος να πήρε αποστάσεις από τη θέση του Γιάννη Πανούση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», λέγοντας ότι «δεν προσυπογράφω τις απόψεις του κ. Πανούση», ωστόσο, επισήμανε, ότι μετά τη συγχώνευση του υπουργείου Δικαιοσύνης με το Προστασίας του Πολίτη θα έχουν μια καλή συνεργασία.

«Νομίζω ότι η σχέση που υπήρχε προηγουμένως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το υπουργείο Εσωτερικών πλέον θα αλλάξει και θα μετατεθεί στη θέση του υπουργείου Εσωτερικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει μια συνυπογραφή του υπουργείου Δικαιοσύνης εξ όσων γνωρίζω βέβαια, γιατί μπορεί να ρυθμιστούν λεπτομέρειες και αργότερα, αλλά εξ όσων γνωρίζω μέχρι τώρα θα χρειάζεται μια συνυπογραφή του υπουργείου Δικαιοσύνης σε ζητήματα νομοθεσίας, ενώ αντίθετα σε ζητήματα διοικητικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα έχει το δικό του χαρτοφυλάκιο, στο οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα επεμβαίνει».

Διευκρίνισε περαιτέρω ότι «υπάρχουν δυο μοντέλα και στον ευρωπαϊκό χώρο σχέσεων του υπουργείου, το οποίο καλύπτει την αστυνομία με άλλα υπουργεία, το ένα είναι η σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών, το άλλο είναι η σύνδεση με το υπουργείο Δικαιοσύνης, άλλωστε αυτά τα υπουργεία ακριβώς μετέχουν και στις άτυπες συσκέψεις που γίνονται στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το καθένα μοντέλο έχει τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Κρίθηκε αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση ότι τα ζητήματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται κοντά με τα ζητήματα της δικαιοσύνης».

Σημείωσε τέλος ο υπουργός ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ασχολείται μόνο με δικαστικές διαδικασίες, μόνο με τα δικαστήρια, αλλά και με τη νομοθεσία» και πως καταλαβαίνει «ότι θα χρειάζεται κατά τη νομοθέτηση μια στενότερη συνεργασία των δυο υπουργείων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24