search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:16
MENU CLOSE

Πέθανε ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας

06.04.2015 09:05
Πέθανε ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας - Media

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας. Είχε εισαχθεί πρόσφατα σε νοσοκομείο, με σπάνια ίωση.

 

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας. Είχε εισαχθεί πρόσφατα σε νοσοκομείο, με σπάνια ίωση.

Συγκλονισμένος ο κόσμος των δικαστών αλλά και όλος ο νομικός κόσμος πληροφορήθηκε τον θάνατο του εισαγγελέα εφετών Σωτήρη Μπάγια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 58χρονος εισαγγελέας, με λαμπρή και αξιοσημείωτη πορεία στο δικαστικό σώμα, κατέληξε σε νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί με σπάνια ίωση. 
Είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία. Επί της θητείας του, το 2002, είχε συλληφθεί η 17 Νοέμβρη και είχε διακριθεί για τις άψογες διαδικασίες σε μια κρίσιμη περίοδο. Δεν υπάρχει μεγάλη υπόθεση που να μην είχε απασχολήσει τον έμπειρο εισαγγελέα.

Ως πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας είχε διακριθεί για τον θαρραλέο λόγο του
Οι περισσότεροι θεωρούσαν, αργότερα, ως πιθανή την προαγωγή του ακόμα και για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του είναι επίσης εισαγγελικός λειτουργός.

 

Βενιζέλος: Ήταν πιστός φύλακας του κράτους δικαίου
 
Ο άδικος και αδόκητος θάνατος του εισαγγελέα εφετών Σωτήρη Μπάγια στέρησε την ελληνική δικαιοσύνη από ένα λαμπρό λειτουργό μεγάλων ικανοτήτων και σπάνιας ευαισθησίας. 

Από ένα πιστό φύλακα του κράτους δικαίου που ανέπτυξε από νωρίς  όλες τις αρετές του και τιμήθηκε από τους συναδέλφους του εκλεγόμενος Πρόεδρος της Ένωσης τους. Είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ ως Υπουργός Δικαιοσύνης με το Σωτήρη Μπάγια και να τον εκτιμήσω βαθειά. 

Λυπάμαι πολύ  που ο θάνατος έκοψε  τον δρόμο του προς την κορυφή της ισταμένης δικαιοσύνης. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:11