search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:16
MENU CLOSE

Συνελήφθη τραπεζίτης πρόσωπο-κλειδί στις υποθέσεις εξοπλιστικών-Siemens

06.04.2015 10:08
Λέσβος: Κατασχέθηκαν 7 κιλά κάνναβης στο πλοίο της γραμμής - Media

Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση εξοπλιστικών-Siemens, συνελήφθη μετά από συνεργασία ΕΛΑΣ-Ιντερπόλ στο Άμπου Ντάμπι, και εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση εξοπλιστικών-Siemens, συνελήφθη μετά από συνεργασία ΕΛΑΣ-Ιντερπόλ στο Άμπου Ντάμπι, και εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Την έκδοσή του στην Ελλάδα είχε ζητήσει ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης, ενώ έχει παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάση το τελευταίο βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών.

Ο Οσβαλντ κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκατοντάδων εκατ. ευρώ και αν και οι Ελβετοί (παρότι έχει γαλλική υπηκοότητα αρνούνταν την έκδοσή του) οι ελληνικές αρχές τον συνέλαβαν σε περιοχή τράνζιτ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο καταζητούμενος μέχρι τώρα, που συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εμπλέκεται σε τέσσερις από τις ερευνώμενες από τους ανακριτές Διαφθοράς υποθέσεις νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ είναι μεταξύ των κατηγορουμένων ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Ο Όσβαλντ, που ήδη οδηγήθηκε ενώπιον δύο ανακριτών και αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία του, φέρεται ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS να εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενέργειες στις οποίες συμμετείχε ο υφιστάμενος του και πλέον συγκατηγορούμενος του Ελληνοελβετός Φάνης Λυγινός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18