search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:11
MENU CLOSE

Κουλουράκια Πασχαλινά χωρίς αμμωνία

06.04.2015 10:33
foto_pashalina_koyloyrakia.jpg

Υπέροχα, γευστικά και μυρωδάτα μπισκοτο-κουλουράκια για το Πάσχα, για όσους δεν θέλουν την αμμωνία.  

 

Υπέροχα, γευστικά και μυρωδάτα μπισκοτο-κουλουράκια για το Πάσχα, για όσους δεν θέλουν την αμμωνία.  

 

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό φυτίνη

2 αβγά

4 βανίλιες

500 γρ. ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. βιτάμ σοφτ

 

Στο μίξερ, χτυπάμε πολύ καλά τη φυτίνη με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και μέσα ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσοχή, γιατί θα αφρίσει και μπορεί να χυθεί. Γι’ αυτό, καλύτερα να το κάνουμε πάνω απ’ τον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, μέσα στο μείγμα βουτύρου/ζάχαρης και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τις βανίλιες.

Στο τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή που να μη κολλάει στα χέρια. Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμη, θα προσθέσουμε και τις 2 κ.σ. βιτάμ και θα ανακατέψουμε μέχρι να απορροφηθεί καλά το βούτυρο.

Βάζουμε λαδόκολλα στα ταψιά και πλάθουμε τα κουλούρια μας σε ότι σχέδιο θέλουμε.

Τα αλείφουμε με αβγό αραιωμένο με λίγο νεράκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.

 

Tip: Για συντομία χρόνου, εάν θέλουμε να φουρνίζουμε δυο δυο τις λαμαρίνες, θα ψήσουμε στον αέρα, στους 160-170ο C, μέχρι να πάρουν το χρυσαφί χρώμα που θέλουμε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:11