search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Καταγγελίες για προνόμια της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο: Έκανε βόλτες στο δάσος με τον Άκη

06.04.2015 13:14
Καταγγελίες για προνόμια της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο: Έκανε βόλτες στο δάσος με τον Άκη - Media

Ειδικό καθεστώς φρούρησης της Βίκυ Σταμάτη κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου.

Ειδικό καθεστώς φρούρησης της Βίκυ Σταμάτη κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου.

Συγκεκριμένα το πρωί ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων μιλώντας στο Mega, χαρακτηριστικά το παράδειγμα ότι οι εξωτερικοί φρουροί επέτρεπαν στη Βίκυ Σταμάτη και έκανε βόλτες στο βουνό και στο δάσος, αρκετές φορές μαζί με τον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο, όποτε αυτός την επισκεπτόταν στο Δρομοκαϊτειο.

Υπογράμμισαν ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι “αμιγώς θεραπευτικός χώρος” και όχι “χώρος κράτησης”.

Αποκάλυψαν ότι το 2013 από το ίδιο τμήμα όπου κρατείται η Βίκυ Σταμάτη είχε δραπετεύσει και άλλος κρατούμενος, αφγανικής καταγωγής. Τότε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που τον φρουρούσαν. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο, οι ευθύνες αποδόθηκαν εξ ολοκλήρου στους αστυνομικούς και ούτε καν κλήθηκαν για εξέταση οι νοσηλευτές βάρδιας.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού είπε ότι θα απαντήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων και ξεκαθάρισε ότι οι ίδιοι δεν έπαιρναν μόνοι τους πρωτοβουλίες αλλά εκτελούσαν εντολές.

Εν τω μεταξύ, μετά την απόδραση φαίνεται πως το καθεστώς φρούρησης και των ειδικών προνομίων που απολάμβανε η Βίκυ Σταμάτη τους τελευταίους 15 μήνες που νοσηλευόταν ως κρατούμενη στο Δρομοκαϊτειο καταργείται.

Τώρα η Βίκυ Σταμάτη ακόμα και για να κάνει μπάνιο θα παίρνει άδεια και αυτό θα γίνεται παρουσία νοσηλεύτριας. Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες θα της απαγορεύεται να παραγγέλνει φαγητό απ’ έξω και δεν θα έχει στην κατοχή της κινητό τηλέφωνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11