search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:12
MENU CLOSE

«Μια χερσόνησος με πολλά πρόσωπα»: Αφιέρωμα στη Μαγνησία δημοσίευσε η «Kleine Zeitung»

06.04.2015 15:02
«Μια χερσόνησος με πολλά πρόσωπα»: Αφιέρωμα στη Μαγνησία δημοσίευσε η «Kleine Zeitung» - Media

Μια χερσόνησος με πολλά πρόσωπα, η Μαγνησία, αποτελεί την απόλυτη «μυστική» πρόταση για εκείνους που αναζητούν το ξεχωριστό, αναφέρεται εισαγωγικά στο αφιέρωμα για τη Μαγνησία που δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα «Kleine Zeitung» με τίτλο «Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι θεοί».

 

Μια χερσόνησος με πολλά πρόσωπα, η Μαγνησία, αποτελεί την απόλυτη «μυστική» πρόταση για εκείνους που αναζητούν το ξεχωριστό, αναφέρεται εισαγωγικά στο αφιέρωμα για τη Μαγνησία που δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα «Kleine Zeitung» με τίτλο «Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι θεοί».

Η παρουσίαση ξεκινά με μια περιήγηση στην Αγχίαλο και στα «τσιπουράδικα», που, όπως σημειώνεται, τώρα είναι η εποχή τους, έχουν το τελετουργικό τους και έχουν αναδειχθεί από τους ανθρώπους στη Μαγνησία σε καθημερινή «ρουτίνα», με το τυπικό ποτό τσίπουρο και την ποικιλία των τοπικών εδεσμάτων, όπως επιβάλει η παράδοση.

Στα δύο στοιχεία της χαρακτηριστικής γοητείας της περιοχής, την εγκάρδια φιλοξενία και τη βαθιά ριζωμένη άνεση, έρχεται να προστεθεί το τοπίο με τα γραφικά χωριά που απλώνονται στην πλευρά του Παγασητικού Κόλπου, δίνοντας μια αυθεντικότητα που δεν έχει τίποτε να κάνει με το μαζικό τουρισμό που ίσως προωθείται αλλού.

Από τη Μαγνησία, αυτή την ιστορική περιοχή στα βόρεια της Ελλάδας αναδύεται μια ξεχωριστή μαγεία, που, αφενός είναι τυπικά ελληνική, αλλά αφετέρου και τόσο ευχάριστα διαφορετική, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, που οι Ελληνες θεοί της Μυθολογίας είχαν επιλέξει την οροσειρά του Πηλίου, η οποία υψώνεται τόσο αρχοντικά πάνω από την πρωτεύουσα Βόλο, για θερινή τους κατοικία, όπου, μεταξύ άλλων, έγιναν οι γάμοι του Πηλέα και της Θέτιδας, ή από όπου ξεκίνησε η θρυλική Αργοναυτική Εκστρατεία με τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες για το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή των Μετεώρων και των μοναστηριακών οικισμών στις κορυφές τους με τα μοναδικά έργα τους από τον 11 ο αιώνα, που συγκαταλέγονται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ κατόπιν παρουσιάζεται η ανατολική ακτή του Πηλίου με τις πλούσιες καλλιέργειες, όπου το βουνό ενώνεται με τη θάλασσα, ειδικότερα γύρω από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου, όπως σημειώνεται, υπήρξαν τα γυρίσματα του μιούζικαλ «Mamma mia».

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται αναφέροντας ότι πέρα από αυτές τις ειδυλλιακές προσφορές η Μαγνησία έχει και την κοσμοπολίτικη πλευρά της και ως τέτοια προτείνεται η μετάβαση από το Βόλο προς τις Βόρειες Σποράδες, για παράδειγμα στο νησί της Σκιάθου, όπου επίσης υπήρξαν γυρίσματα της ταινίας «Mamma mia» και όπου, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, παρουσιάζεται ακόμη μια κάποια χολλυγουντιανή ατμόσφαιρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:11