search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:56
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο ήρωας πιλότος του μοιραίου Airbus που προσπάθησε να αποτρέψει την τραγωδία (Photos)

07.04.2015 09:25
Αυτός είναι ο ήρωας πιλότος του μοιραίου Airbus που προσπάθησε να αποτρέψει την τραγωδία (Photos)  - Media

Ο Πάτρικ Σοντχάιμερ ήταν ο ηρωικός πιλότος της πτήσης 9525 του μοιραίου Airbus, που ο Αντρέας Λούμπιτς έριξε στις γαλλικές παρασύροντας στον θάνατο επιβάτες και πλήρωμα.

 

Ο Πάτρικ Σοντχάιμερ ήταν ο ηρωικός πιλότος της πτήσης 9525 του μοιραίου Airbus που ο Αντρέας Λούμπιτς έριξε στις γαλλικές παρασύροντας στον θάνατο 149 ανθρώπους.

Ο Σοντχάιμερ προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου χωρίς αποτέλεσμα επιχειρώντας μάλιστα ακόμη και να την σπάσει με τσεκούρι.

Η πρώτη φωτογραφία του εμφανίστηκε σε μια τελετή στη μνήμη του πληρώματος στην Κολωνία. Ακριβώς δίπλα στην φωτογραφία του ανθρώπου που τον παρέσυρε στον θάνατο, αυτή του Αντρέας Λούμπιτς.

Το μνημόσυνο τελέστηκε πριν γίνει γνωστό ότι ο Λούμπιτς σκόπιμα έριξε το αεροπλάνο.

Ωστόσο είναι η μοναδική φωτογραφία του πιλότου που έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα. 

Ο 36χρονος Σοντχάιμερ, πατέρας δυο παιδιών προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να αποτρέψει την τραγωδία και να σώσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους 5 συναδέλφους του και τους 144 επιβάτες. 

Λίγα λεπτά πριν ο Λούμπιτς κλειδωθεί μέσα στο κόκπιτ, ο 36χρονος πιλότος είχε σηκωθεί από την θέση του για να πάει στην τουαλέτα. 

Όταν επέστρεψε όμως η πόρτα ήταν κλειδωμένη και επι πέντε λεπτά προσπαθούσε αλλά μάταια να τον πείσει να του ανοίξει, πότε με το καλό και πότε με το κακό…

Χθες βράδυ, η μητέρα του Σοντχάιμερ μίλησε για τον γιο της. Είπε ότι πέθανε σαν ήρωας αλλά αυτό δεν μετριάζει τον πόνο των δικών του ανθρώπων. «Εσβησε το φως της ζωής μου. Είναι πολύ στενοχωρημένη για να πω οτιδήποτε», είπε.

Λίγο καιρό πριν γίνει το μοιραίο ο Σοντχάιμερ, πατερας ενός κοριτσιού έξι ετών και ενός αγοριού τριών είχε ζητήσει να σταματήσει τις υπερατλαντικές πτήσεις για να είναι περισσότερο καιρό με την οικογένειά του.

πηγή: daily mail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:55