search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:06
MENU CLOSE

Γερμανικός Τύπος: «Να μη γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος της Ρωσίας»

07.04.2015 11:20
Γερμανικός Τύπος: «Να μη γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος της Ρωσίας» - Media

Στην επίσκεψη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και του Τσίπρα στη Μόσχα επικεντρώνονται οι αρθρογράφοι του γερμανικού τύπου, με παραινέσεις κυρίως προς την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού να μη γίνει Δούρειος Ίππος της ΕΕ.

(Αναδημοσίευση από dw.de)

Στην επίσκεψη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και του Τσίπρα στη Μόσχα επικεντρώνονται οι αρθρογράφοι του γερμανικού τύπου, με παραινέσεις κυρίως προς την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού να μη γίνει Δούρειος Ίππος της ΕΕ.

Μοιάζει σαν το παιγνίδι με την μαργαρίτα: Θα πληρώσει η Αθήνα ή δεν θα πληρώσει; Και το πιο βασικό: έχει για να πληρώσει; Οι επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο γύρω από την ελληνική ρευστότητα και τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και να παρουσιάσει αξιόπιστες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις. Κι όλα αυτά ασκώντας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα die Welt, μια ελληνικού τύπου διπλωματία Ανατολής – Δύσης.

«Να μη γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος»

 «Ο πόθος της Ελλάδας για χρήματα που θα αποτρέψουν την χρεοκοπία της είναι πολύ μεγάλος» σχολιάζει ο αρθογράφος της. «Αν όμως ο πρωθυπουργός της θα επιστρέψει από τη Μόσχα με μια επιταγή παραμένει ανοιχτό. Ναι μεν ο Ρώσος πρόεδρος προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα αύριο στο Κρεμλίνο, αλλά τα ρωσικά ταμεία θα παραμείνουν προφανώς κλειστά, όπως εκτιμά ο πολιτικός επιστήμων Ντμίτρι Τρενίν. Η κρίση στη Ρωσία δυσκολεύει τον Πούτιν να βοηθήσει τη χώρα της ΕΕ (…) Η επίσκεψη Τσίπρα γίνεται αντικείμενο προσεκτικής παρατήρησης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Ευρωπαίοι πολιτικοί προειδοποιούν να μη γίνει η Ελλάδα ‘Δούρειος Ίππος’ στην ΕΕ σε περίπτωση που δεχθεί βοήθεια από τη Μόσχα και σπάσει το μέτωπο των κυρώσεων σε βάρος της χώρας λόγω της ουκρανικής κρίσης» σημειώνει η εφημερίδα.

Από την πλευρά της η αριστερή εφημερίδα taz του Βερολίνου χαρακτηρίζει επικίνδυνη αυτή τη διπλωματική κινητικότητα ανάμεσα σε Aνατολή και Δύση. «Παραμένει το ερώτημα προς τι όλη αυτή η διπλωματία», αναρωτιέται ο αρθρογράφος της. «Η Ελλάδα και η Τρόικα συμφώνησαν σε ένα επικίνδυνο παιγνίδι. Η ευρωζώνη επιμένει σε μεταρρυθμίσεις πριν εγκρίνει νέα δάνεια για να πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τις μεταρρυθμίσεις, που τις θεωρεί ως ένα καθαρό πρόγραμμα φτωχοποίησης. Στο τέλος όμως η ευρωζώνη θα εγκρίνει ακριβώς τα ποσά που χρειάζεται η Ελλάδα για να παραμείνει εντός. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει παραχωρήσεις που στην πράξη θα μποϊκοτάρει. Πρόκειται για έναν συμβολικό αγώνα που είναι όμως καταστροφικός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52