search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:00
MENU CLOSE

Παραιτήθηκαν με αιχμές η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΚΘΒΕ

07.04.2015 13:26
Παραιτήθηκαν με αιχμές η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του  ΚΘΒΕ - Media

Νέο μέτωπο ανοίγει ο κ. Ξυδάκης, αυτή τη φορά με τη δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας, το Κ.Θ.Β.Ε.

Νέο μέτωπο ανοίγει ο κ. Ξυδάκης, αυτή τη φορά με τη δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας. Μετά το Εθνικό, το ΚΘΒΕ και η αναστάτωση στο θεατρικό σκηνικό καλά κρατεί!

Η κ. Μένη Λυσαρίδου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και ο κ. Φίλιππος Γράψας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. (οι δυο τους στη φωτογραφία), υπέβαλαν σήμερα Μ.Τρίτη 7/04/15 την παραίτησή τους στον αν.Υπουργό Πολιτισμού, κ. Νίκο Ξυδάκη.

Προηγουμένως, σε επιστολή της προς τους εργαζομένους  η κ. Λυσσαρίδου, αφού τους ευχαριστούσε για τη συνεργασία, ήταν πιο αποκαλυπτική τονίζοντας:

Από τις εφημερίδες μάθαμε στις 26/2 ότι σε ούζο με τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι θα δώσει 3 εκατ. ευρώ στο ΚΘΒΕ, δηλαδή το οφειλόμενο ποσό της τακτικής επιχορήγησης, αλλά έδωσε μόνο 1 εκατ. ενώ είναι αβέβαιο αν θα φθάσει ποτέ το ποσό των 400 χιλ. ευρώ που διαβάσαμε πάλι στα ΜΜΕ ότι υποσχέθηκε σε αντιπροσωπεία των ηθοποιών. Η καθυστέρηση αυτή στην οφειλόμενη επιχορήγηση δεν επιτρέπει καν στο ΚΘΒΕ να επωφεληθεί της εξαιρετικά ευεργετικής διάταξης των 150 δόσεων για τα παλιά χρέη προς το ΙΚΑ. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα γενικό θέμα τους τελευταίους μήνες στα οικονομικά της χώρας. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο, μια στρατηγική για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

 

Σε άλλο σημείο της επιστολής της η κ. Λυσσαρίδου υπογράμμιζε:  Όπως καταλαβαίνετε, το θέμα δεν είναι προσωπικό. Εκπροσωπώντας οργανισμούς και υπουργεία, δεν είμαστε πρόσωπα, είμαστε θεσμικοί παράγοντες και οφείλουμε να κινούμαστε θεσμικά. Είναι, λοιπόν, θέμα σεβασμού στο ΚΘΒΕ και στους εργαζόμενους σ’ αυτό, σε όσους δίνουν την ψυχή τους καθημερινά και αγωνιούν για το Κρατικό Θέατρο, να αρθεί έστω και τώρα κάθε υποψία αποδυνάμωσης και συρρίκνωσής του.

Ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των επιστολών παραίτησης:
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΚΘΒΕ

ΠΡΟΣ: Αν. Υπουργό Πολιτισμού κ. Ν. Ξυδάκη
 
ΘΕΜΑ: Παραίτηση από την θέση της προέδρου του ΚΘΒΕ
 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
 
Όπως γνωρίζετε, με την από 02/02/2015 επιστολή μου είχα θέσει “… στην διάθεσή σας την παραίτησή μου από την θέση της Προέδρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), θέση που ανέλαβα την 07-06-2013 βάσει της ΥΠΑΙΘΠΑ-ΓΓΠ / ΓΔΔΥ / ΔΙΟΙΚ / ΤΔΠΕΦ /82722 / 1365 / 11434/677 απόφασης του Αν. Υπουργού (ΦΕΚ 259/7-6-13)”
 
Ενόψει του γεγονότος, ότι παρήλθε χρονικό διάστημα δύο μηνών χωρίς να έχω κάποια επικοινωνία ή ενημέρωση, υποβάλλω με την παρούσα την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή μου από την θέση της Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ και από σήμερα παύω να ασκώ τα αντίστοιχα καθήκοντα.
 
Παρακαλώ για τις σχετικές δικές σας ενέργειες.
 
Μελπομένη Λυσαρίδου
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΚΘΒΕ
  
Κύριε Υπουργέ,
 
Σας ανακοινώνω την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θέση που κατέχω από τις 7 Ιουνίου 2013.
Ο λόγος για τον οποίο παραιτούμαι, είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν δύναμαι πλέον να ασκώ τα καθήκοντά μου.
Δέχτηκα αυτή τη θέση, από αγάπη και ανιδιοτέλεια, θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω το Κ.Θ.Β.Ε. στο υψηλό καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την προσφορά του.
Το Κ.Θ.Β.Ε. όμως, χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, που καθώς αντιλαμβάνομαι, δεν την έχει.
Αντιθέτως, πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό συστηματικά απαξιώνεται από την Πολιτεία.
Από τη στιγμή λοιπόν που ήρθα να βοηθήσω και για λόγους ανεξάρτητους από μένα αδυνατώ να το πράξω, είναι περιττό να διατηρώ μια θέση χωρίς λόγο.
Πολύ περισσότερο, όταν στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των οικονομικά δοκιμαζόμενων εργαζόμενων του Κ.Θ.Β.Ε., για το δικό τους μέλλον και του Θεάτρου,  δεν έχω απαντήσεις.
Κατόπιν τούτου, από σήμερα παύω να ασκώ τα καθήκοντά μου. 
Με εκτίμηση, 
Φίλιππος Γράψας
Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Κ.Θ.Β.Ε.

Φίλιππος Γράψας και Μένη Λυσαρίδου 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:00