search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:49
MENU CLOSE

Οι μαέστροι της επόμενης γενιάς…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1859
08-04-2015
10.04.2015 03:00
Οι μαέστροι της επόμενης γενιάς... - Media

Βρέθηκα στην αίθουσα 12 της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, την τελευταία μέρα του σεμιναρίου για τους νέους μαέστρους, θεατής, μαζί με εκατοντάδες άλλους, μιας υπέροχης συναυλίας. Έτσι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Δ’ Πανελλήνιου «Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας», που διευθύνει, με μεράκι, ο Μιχάλης Οικονόμου. 

 

Βρέθηκα στην αίθουσα 12 της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, την τελευταία μέρα του σεμιναρίου για τους νέους μαέστρους, θεατής, μαζί με εκατοντάδες άλλους, μιας υπέροχης συναυλίας. Έτσι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Δ’ Πανελλήνιου «Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας», που διευθύνει, με μεράκι, ο Μιχάλης Οικονόμου. 

«Δέκα μαέστροι της νεότερης γενιάς ανέβηκαν στο πόντιουμ της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δ.Α. και Χορωδίας του Πολυτεχνείου και καταχειροκροτήθηκαν. Άλλοι πενήντα περίπου παρακολούθησαν από κοντά, χωρίς ίχνος ανταγωνισμού, τους συναδέλφους τους ως αγνοί συνοδοιπόροι στην αγωνίες και τις χαρές τους. Και στο τέλος όλοι μαζί αγκαλιασμένοι μοιράστηκαν τη σκηνή με χαμόγελα και δάκρυα ευτυχίας. Έτσι ακριβώς όπως το είχα δει σε εκείνο το τρελό μου όνειρο δηλαδή… Όσα κι αν κάνω πριν και μετά, εντός ή εκτός έδρας, η εβδομάδα του σεμιναρίου αυτού ήταν, είναι και θα είναι η ομορφότερη της χρονιάς» μου είπε συγκινημένος ο Οικονόμου λίγο πριν τα φώτα σβήσουν…
 
Ήταν το Δ’ Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους νέους μουσικούς να συμμετάσχουν στο σεμινάριο και να βιώσουν μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων μουσικών δασκάλων.
 
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο τέλος Μαρτίου και αφορούσε τρία τμήματα: τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, τμήμα χορωδίας και τμήμα αρχαρίων, στα οποία δίδαξε η μαέστρος και μουσικολόγος Αθανασία Κυριακίδου.
 
Επίσημος προσκεκλημένος μαέστρος και ομιλητής του Δ’ Πανελλήνιου Masterclass ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Στέφανος Τσιαλής.
 
Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα από τα τρία τμήματα, ενώ για κανένα τμήμα δεν υπήρχε όριο ηλικίας.
 
Στο σεμινάριο δεν υπήρχαν δίδακτρα και η επιλογή των μουσικών – οκτώ σπουδαστές από το τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας και δύο σπουδαστές από το τμήμα διεύθυνσης χορωδίας – που διηύθυναν στην τελική συναυλία, έγινε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας.
 
Να, λοιπόν, που υπάρχει μια Ελλάδα που αντιστέκεται, με τις μπαγκέτες να γίνονται όπλα κατά της μιζέριας…
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24