search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:36
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Μεγάλης Τετάρτης 8.4.2015

08.04.2015 05:44
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 14-5-2015 - Media

Δείτε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Μεγάλης Τετάρτης

Δείτε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Μεγάλης Τετάρτης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “16 μέρες προθεσμία για να μην υπάρξει «ατύχημα”

Η εφημερίδα γράφει ότι “υπό την ασφυκτική πίεση της έλλειψης ρευστότητας στα κρατικά ταμεία, η ελληνική κυβέρνηση έχει λιγότερο από 16 ημέρες στη διάθεσή της για να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές μας, πριν από το Eurogroup της 24ης Απριλίου”.

ΕΘΝΟΣ: “Λίστα-ντροπή για σύνταξη από το ΙΚΑ”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “«έμφραγμα» προκαλεί στο ΙΚΑ ο τεράστιος όγκος των αιτήσεων για συνταξιοδότηση. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται αυτήν τη στιγμή 86.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και άλλες 75.000 για επικουρική. Σε πολλά από τα υποκαταστήματα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας ο χρόνος αναμονής για τη διεκπεραίωση μίας αίτησης ξεπερνά το ενάμισι έτος”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Γέροντες και Πραβδα: «Πτώχευση Ελλάδας & επέμβαση στρατού»”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει και κάθε μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση των προφητειών!”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κόλπο Γκρόσο με επικουρικές, όρια ηλικίας”

Η εφημερίδα γράφει ότι “καταργείται η ρήτρα μείωσης επικουρικών συντάξεων, αλλά… ισχύει λόγω του νέου κανονισμού του ΕΤΕΑ. Ο κανονισμός θα πρέπει να γίνει βάσει αναλογιστικής μελέτης, με ρήτρες μηδενικού ελλείμματος!”

ΕΣΤΙΑ: “Σε πορεία αυτοκαταστροφής”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “δεν θα θέλαμε τις άγιες αυτές ημέρες να μεταδίδουμε απαισιόδοξα μηνύματα. Ομως εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η χώρα, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει εισέλθει σε πορεία αυτοκαταστροφής”.

Η ΑΥΓΗ: “Ανοιγμα προς Ανατολάς”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας εγκαινιάζουν η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα, οι συνομιλίες που θα έχει και οι συμφωνίες που θα υπογράψουν ο Ελληνας πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τους Ρώσους ομολόγους τους”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ειδύλλιο στη Μόσχα, γινάτια στις Βρυξέλλες”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η Αθήνα προσδοκά άμεσα οφέλη -μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, εξαγωγή αγροτικών προϊόντων κ,λπ.- ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα δανείου στη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν. Και οι δύο έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνεδρίαση του Euroworking Group στις Βρυξέλλες, από το οποίο ωστόσο δεν αναμένονται θεαματικά αποτελέσματα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Αντιφατικά μηνύματα από την Αθήνα”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “αντιφατικά μηνύματα εκπέμπει προς τους εταίρους αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση, ενώ σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η κρίσιμη συνεδρίαση του ΕuroWorking Group, χωρίς να διαφαίνεται άμεση άρση του αδιεξόδου που θα οδηγούσε στην αποκατάσταση της παροχής ρευστότητας προς την Ελλάδα”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Οι Ελληνες «κόβουν» τα φάρμακα”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “δραματικές διαστάσεις παίρνει η προσπάθεια των Ελλήνων ασθενών με υψηλή χοληστερίνη να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των γιατρών τους αναφορικά με τη θεραπεία για την νόσο”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Προς αντιλαϊκή συμφωνία με διαμεσολαβητή… τις ΗΠΑ!”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “με παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία, όπως ομολογεί ανοιχτά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών «επιθυμεί να παίζει το ρόλο του «τίμιου διαμεσολαβητή» (honest broker)»(!), συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους «θεσμούς» της τρόικας (Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ)”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ολα πάλι από την αρχή”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αλλάζουν όλα στους σχεδιασμούς για τις μετεγγραφές φοιτητών και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών από δύο αποφάσεις του ΣτΕ. Για τις μετεγγραφές το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο αποκλείει πολυτέκνους, τριτέκνους και άλλες ειδικές κατηγορίες, ενώ επιβάλλει οι προσλήψεις καθηγητών να γίνονται από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Τσίπρας – Πούτιν στη σκιά των Ρασπούτιν!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Γερμανοί, Κομισιόν και Αμερικανοί… «ζορίζονται» με το ταξίδι του στη Μόσχα”.

Kontranews: “Ψάχνουν για τις μυστικές συμφωνίες Τσίπρα-Πούτιν”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “άρση του εμπάργκο στην εισαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, επενδύσεις και δάνεια ή βοήθεια, κάποιοι μιλάνε για δισεκατομμύρια δολάρια και πολλά άλλα, θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του Αλέξη Τσίπρα που θα ανακοινωθεί σήμερα επίσημα, μετά τη λήξη της συνάντησης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Κρίσιμο διήμερο τεστ”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με στόχο να σπάσει ο «πάγος» με τους δανειστές, αλλά και να βρεθεί κοινός τόπος στις διαπραγματεύσεις, η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη διήμερη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “«Λερναία Υδρα» τα χρέη

Η εφημερίδα τονίζει ότι “«βαρέλι» δίχως πάτο είναι για τις εφορίες τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αφού κάθε μήνα το «ποτάμι» των οφειλών, λόγω μη καταβολής φόρων και προστίμων, «φουσκώνει» με κίνδυνο να προκαλέσει εσωτερικό «ατύχημα» στην οικονομία, ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς»!”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28