search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:16
MENU CLOSE

Όνειρα χειμερινών σκουπιδιών

21.12.2010 11:04
Όνειρα χειμερινών σκουπιδιών  - Media

Φέτος, αντί για χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην Αθήνα θα στολίσουμε τα σκουπίδια. Ήδη σε διάφορες συνοικίες ευφάνταστοι πολίτες περιζώνουν τους σωρούς απορριμμάτων με φωτάκια, να λάμπει η παρακμή μας, να αποκτήσει γιορτινό πρόσωπο η πόλη μας και η ζωή μας – στη σήψη.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Φέτος, αντί για χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην Αθήνα θα στολίσουμε τα σκουπίδια. Ήδη σε διάφορες συνοικίες ευφάνταστοι πολίτες περιζώνουν τους σωρούς απορριμμάτων με φωτάκια, να λάμπει η παρακμή μας, να αποκτήσει γιορτινό πρόσωπο η πόλη μας και η ζωή μας – στη σήψη. Μια ζωή δίπλα στα σκουπίδια, μια πόλη που μας έχει πλέον καταντήσει ένα με τα σκουπίδια: δυο ώρες Ηλιούπολη – Χαλάνδρι έκαναν συνάδελφοι χθες 20.12.2010. Μια πόλη – κόλαση, όπου άνθρωποι και τα σκουπίδια συνυπάρχουν… στο όνομα κάποιου δικαίου που μόνο ο εν Ελλάδι συντεχνιακός συνδικαλισμός εφαρμόζει. Εκατό συμβασιούχοι που η περίπτωσή τους ελέγχεται στα όρια της νομιμότητας να έχουν το θράσος και την απόλυτη κοινωνική αναλγησία να φορτώνουν τόνους σκουπιδιών την πρωτεύουσα και τις ζωές μας για ολόκληρες εβδομάδες. Απέναντί τους μια κοινωνία ανήμπορη και σαστισμένη, ένα πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο και περισσότερο σάπιο από τους τόνους σκουπιδιών. Κι η ελπίδα μας, για μια ακόμη φορά, κατάντησε όνειρο χειμερινών σκουπιδιών…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:12