search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:54
MENU CLOSE

«Σφάζονται» οι Λεπεν – Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε πατέρα και κόρη

10.04.2015 11:42
«Σφάζονται» οι Λεπεν - Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε πατέρα και κόρη - Media

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν-Μαρί Λεπέν διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα «υπερασπιστεί τον εαυτό του» και «ίσως θα επιτεθεί», σε απάντηση στην έκκληση που του απηύθυνε χθες Πέμπτη η κόρη του Μαρίν, η οποία πλέον είναι πρόεδρος του ακροδεξιού αυτού κόμματος της Γαλλίας, να παραιτηθεί.

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν-Μαρί Λεπέν διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα «υπερασπιστεί τον εαυτό του» και «ίσως θα επιτεθεί», σε απάντηση στην έκκληση που του απηύθυνε χθες Πέμπτη η κόρη του Μαρίν, η οποία πλέον είναι πρόεδρος του ακροδεξιού αυτού κόμματος της Γαλλίας, να παραιτηθεί.

Η Λεπέν ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι θα ξεκινήσει «πειθαρχική διαδικασία» εναντίον του πατέρα της, στον οποίο έκανε έκκληση «να επιδείξει σωφροσύνη, να αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα που προκάλεσε ο ίδιος και πιθανόν να αναστείλει κάθε πολιτική του δραστηριότητα».

Ο επίτιμος πρόεδρος του FN, 86 ετών, αναμένεται να κληθεί ενώπιον του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος ως τα τέλη Απριλίου.

«Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου προφανώς και ίσως επιτεθώ», απάντησε σήμερα ο Ζαν-Μαρί Λεπέν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ένας ανοικτός πόλεμος έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές ημέρες μεταξύ του Λεπέν και της κόρης του μετά τις νέες δηλώσεις του πρώτου, τις οποίες η Μαρίν χαρακτήρισε «προκλητικές» και «πολιτική αυτοκτονία».

«Η κυρία Λεπέν δυναμιτίζει το ίδιο της το κόμμα (…) Δεν είμαι εγώ, αλλά εκείνη που αυτοκτονεί, εκείνη πυροβολεί το πόδι της», υπογράμμισε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, επισημαίνοντας ότι έμεινε «εμβρόντητος» και «άναυδος» από την αντίδραση της κόρης του.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου είχε επαναλάβει τις δηλώσεις του ότι οι θάλαμοι αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι μια «λεπτομέρεια» της Ιστορίας, δηλώσεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί πολλές φορές.

Επίσης ο Ζαν-Μαρί Λεπέν υπερασπίστηκε τον στρατάρχη Φιλίπ Πετέν, αρχιτέκτονα της πολιτικής της συνεργασίας της Γαλλίας με τη ναζιστική Γερμανία, σε συνέντευξή του στο ακροδεξιό εβδομαδιαίο έντυπο Rivarol.

Ο αντιπρόεδρος του FN Φλοριάν Φιλιπό έκανε σήμερα εκ νέου έκκληση για την παραίτηση του Λεπέν.

«Ίσως πρέπει να έχουμε τη σωφροσύνη να γνωρίζουμε πότε πρέπει να αποχωρήσουμε (…) όταν δημιουργούμε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα», εκτίμησε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο Ζαν-Μαρί Λεπέν δεν θα έχει την υποστήριξη του κόμματος για να θέσει υποψηφιότητα τις περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ο άλλος αντιπρόεδρος του κόμματος, ο Λουί Αλιό, δήλωσε από την πλευρά του αντίθετος στην αναγκαστική αποχώρηση του ιδρυτή του FN.

«Δεν είμαι υπέρ ενός αποκλεισμού», είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας όμως τον Λεπέν «αναρχικό» που «δεν έχει όρια».

«Υπολογίζω τη δουλειά που έχει κάνει, όλα όσα προσέφερε στο Εθνικό Μέτωπο», πρόσθεσε ο Αλιό, σύντροφος της Μαρίν Λεπέν. «Η ζωή του Ζαν-Μαρί Λεπέν ήταν πάντα στην υπηρεσία της χώρας του», κατέληξε.

Η Μαρίν Λεπέν προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα του κόμματος της ακροδεξιάς μετά την άνοδό της στην προεδρία του το 2011. Έχει χαρακτηρίσει το ναζισμό «αποκορύφωμα της βαρβαρότητας» και έχει μιλήσει για «μείζονα διαφωνία» με τον πατέρα της που αρέσκεται στις πολεμικές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:53