search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:23
MENU CLOSE

Κομισιόν: Περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και ο χρόνος τελειώνει

13.04.2015 10:57
Κομισιόν: Περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και ο χρόνος τελειώνει - Media

«Χάθηκε πολύς χρόνος, τώρα οι διαπραγματεύσεις επιταχύνονται αλλά ο χρόνος τελειώνει και υπάρχει ακόμη πολύ έδαφος να καλυφθεί και πολλά να γίνουν μέχρι τις 20 Απριλίου όπου πρέπει σε ένα προκαταρκτικό στάδιο να έχουμε φτάσει σε μία συμφωνία» είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια είναι σε εξέλιξη, έτσι όπως συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Απριλίου, άρα στο επόμενο eurogroup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρήγα στις 24 Απριλίου, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων» είπε μιλώντας στο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis.

«Χάθηκε πολύς χρόνος, αλλά τώρα οι διαπραγματεύσεις επιταχύνονται αλλά ο χρόνος τελειώνει και υπάρχει ακόμη πολύ έδαφος να καλυφθεί και πολλά να γίνουν μέχρι τις 20 Απριλίου όπου πρέπει σε ένα προκαταρκτικό στάδιο να έχουμε φτάσει σε μία συμφωνία» είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχετικά με την πιθανότητα να αποδεσμευθεί η δόση από το επόμενο  eurogroup ο κ. Dombrovoskis είπε ότι «αυτό εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων. Ξέρουμε ότι το πρόγραμμα έχει παραταθεί για τέσσερις μήνες και υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις αλλά οι ελληνικές αρχές δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας στη χώρα και πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό. Και οι δύο πλευρές πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να ξεμείνει από ρευστό, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, υποστήριξε ότι «έχει γίνει σαφές από την ελληνική πλευρά ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και για αυτό η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις συζητήσεις και να έρθει με μία λίστα μεταρρυθμίσεων και μέτρων που θα εφαρμόσει ώστε να διασφαλιστούν οι όροι του προγράμματος και η αποδέσμευση των κεφαλαίων του παρόντος προγράμματος προς την Ελλάδα».

«Δεν είναι μυστικό ότι οι διαπραγματεύσεις είναι περίπλοκες» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «υπήρχε μία ρητορική από την Ελλάδα που δεν βοηθούσε, αλλά είναι σαφές ότι από την πλευρά των θεσμών επιθυμούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά όλες οι πλευρές πρέπει να θέλουν να καταλήξουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να συμβεί ένα ατύχημα και η Ελλάδα να βγει από το ευρώ ο κ. Dombrovoskis είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δουλεύει το σενάριο όπου η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης» και επανέλαβε ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα είπε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει τις επισκέψεις ηγετών της ΕΕ με ηγέτες τρίτων χωρών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21