search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:48
MENU CLOSE

«Αυλαία» για τη ρύθμιση των 100 δόσεων – Οι προθεσμίες κλειδιά

14.04.2015 04:40
«Αυλαία» για τη ρύθμιση των 100 δόσεων – Οι προθεσμίες κλειδιά - Media

Πιθανότατα εντός της ημέρας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε 100 δόσεις.

Πιθανότατα εντός της ημέρας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε 100 δόσεις. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις, να έχει ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο λόγος; Μέχρι το τέλος του μήνα, θέλει να έχει εισπράξει «ζεστό» χρήμα της τάξεως των (τουλάχιστον) 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως θα αναφέρει και η υπουργική απόφαση, οι οφειλέτες της εφορίας θα έχουν και πάλι πολύ λίγες ημέρες στη διάθεσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο. Ειδικά αν θέλουν να μπουν στη διαδικασία της «προκαταβολής» προκειμένου να διαγράψουν όσο το δυνατόν  περισσότερες προσαυξήσεις, πρόστιμα και πρόσθετους φόρους, τα χρονικά περιθώρια που θα έχουν στη διάθεσή τους δεν θα ξεπερνούν τις 5-6 εργάσιμες. Μάλιστα, αυτή τη φορά, η διαδικασία θα είναι πιο απαιτητική σε σχέση με τη ρύθμιση του Μαρτίου καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση και μετά να πληρώσουν την πρώτη δόση μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες και πάντως όχι αργότερα από τις 27 Απριλίου.

Αν χαθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε η μόνη λύση που απομένει είναι η ρύθμιση του ποσού σε έως και 100 δόσεις κάτι που πρέπει να συμβεί έως και τις 26 Μαίου. Η ρύθμιση, όπως περιγράφεται αναλυτικά και στην απόφαση, γίνεται ιδιαίτερα ελκυστική για φορολογούμενους οι οποίοι έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις καθώς μέσα από τη ρύθμιση τους δίνεται η δυνατότητα να διαγράψουν ακόμη και το 100% των προσαυξήσεων με τα οποία έχουν επιβαρυνθεί. Γενικότερα, όπως αναφέρει η απόφαση μετά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της πρόσφατης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με τη ρύθμιση διαγράφονται εκτός από προσαυξήσεις όλα τα πρόστιμα του προηγούμενου αλλά και του τωρινού «ποινολογίου» της εφορίας αλλά και οι πρόσθετοι φόροι που έχουν επιβληθεί σε περίπτωση καταλογισμού πρόσθετων φόρων ύστερα από έλεγχο.

Η εισπρακτική επιτυχία της ρύθμισης – το οικονομικό επιτελείο έχει μεγάλες προσδοκίες καθώς έχει ήδη δεχτεί μηνύματα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση ακόμη και από μεγαλοοφειλέτες πρόθυμους να πληρώσουν ακόμη και 10 εκατ. ευρώ έκαστος- θα κριθεί και από τα… αντανακλαστικά των οφειλετών οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις θα πρέπει να κινηθούν πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα, αν θα θελήσουν να ρυθμίσουν χρέη που εκκρεμούν στα δικαστήρια ή να τακτοποιήσουν οφειλές που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στα βιβλία της εφορίας δεδομένου ότι δεν έχουν υποβληθεί ακόμη οι φορολογικές δηλώσεις, θα πρέπει να περάσουν είτε από δικαστήρια είτε από εφορίες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32