search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:51
MENU CLOSE

Societe Generale: Δύσκολη η συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου

14.04.2015 08:20
Societe Generale: Δύσκολη η συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου - Media

Με το βλέμμα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου βρίσκονται οι αναλυτές αναμένοντας αποτελέσματα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, αν και οι περισσότεροι μέσα από εκτιμήσεις τους εκφράζουν αρκετές επιφυλάξεις. Μάλιστα, η Societe Generale σε έκθεση της εκτιμά ότι οι κίνδυνοι να αποτύχουν οι δύο πλευρές να έρθουν συμφωνία στο επόμενο Eurogoroup, είναι αρκετά μεγάλοι.

Με το βλέμμα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου βρίσκονται οι αναλυτές αναμένοντας αποτελέσματα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, αν και οι περισσότεροι μέσα από εκτιμήσεις τους εκφράζουν αρκετές επιφυλάξεις.

Μάλιστα, η Societe Generale σε έκθεση της εκτιμά ότι οι κίνδυνοι να αποτύχουν οι δύο πλευρές να έρθουν συμφωνία στο επόμενο Eurogoroup, είναι αρκετά μεγάλοι.
Ωστόσο η ιταλική τράπεζα δεν απορρίπτει εντελώς το ενδεχόμενο να τα βρει η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της, σημειώνοντας ότι «μία συμφωνία παραμένει πιθανή».
Ακόμη τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση στις 24 Απριλίου πρέπει να παρουσιάσει «μία νέα λίστα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της τρόικα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».

Σύμφωνα με τη Societe Generale «οι πρόσφατες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους της τείνουν να αναιρέσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από το 2012».
Σημειώνεται ότι αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup στις 24 Απριλίου, βρουν επαρκείς τις προτάσεις της Αθήνας, θα ξεκλειδώσουν την επόμενη δόση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της την άνοιξη και θα γλιτώσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει 2,4 δις. ευρώ για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:50