search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:48
MENU CLOSE

Πίτα από το πασχαλιάτικο αρνί που περίσσεψε

14.04.2015 09:29
foto_pita_me_arni_poy_perissepse_1.jpg

Εάν σας έχει περισσέψει ψητό κρέας απ’ το Πάσχα και δεν ξέρετε πώς να το αξιοποιήσετε, φτιάξτε το μια ωραιότατη πίτα με μια εύκολη και απλή συνταγή.

 

Εάν σας έχει περισσέψει ψητό κρέας απ’ το Πάσχα και δεν ξέρετε πώς να το αξιοποιήσετε, φτιάξτε το μια ωραιότατη πίτα με μια εύκολη και απλή συνταγή.

 

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα ή κρούστα ή σπιτικό χειροποίητο

1 αβγό

Σουσάμι

 

Για τη γέμιση:

½ κιλό ψητό αρνί που περίσσεψε

2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ.  γραβιέρα ή φέτα

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολίτσα με νερό, βράζουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρουμε απ’ το νερό με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε καλά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε και το μαδημένο κρέας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απ’ το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο. Βάζουμε τη γέμιση, προσθέτουμε τη γραβιέρα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.  Με τα δάχτυλα ενώνουμε καλά το επάνω με το κάτω φύλλο, για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο και τρέξει η γέμιση. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία, αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:45