search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Ο Φλαμπουράρης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος: Δεν είναι κακό να ρωτήσουμε το λαό

15.04.2015 07:22
Ο Φλαμπουράρης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος: Δεν είναι κακό να ρωτήσουμε το λαό - Media

Αισιόδοξος φάνηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της, παρά τις καθυστερήσεις και τα ρίσκα που παίρνει η χώρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, για τη  διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. 

Αισιόδοξος φάνηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της, παρά τις καθυστερήσεις και τα ρίσκα που παίρνει η χώρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, για τη  διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο Α. Φλαμπουράρης μίλησε για  «Ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας παρότι έχουμε την εντολή από τον λαό να μην υποχωρήσουμε, δεν θα ήταν κακό να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό». Την ίδια ώρα απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών σημειώνοντας πως δεν «έχουν κανένα νόημα».

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε παράλληλα λόγο για δύσκολη και σκληρή «μάχη» με τους δανειστές. «Οι δανειστές επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέζουν για να κερδίζουν περισσότερα, όχι γιατί θεωρούν πως αυτό είναι λύση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά γιατί θέλουν ουσιαστικά να επιβάλλουν την επιλογή που επέβαλαν πριν από πέντε χρόνια και η οποία αποδείχθηκε καταστροφική».

Μάλιστα ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση, η οποία ασκεί κριτική στην νέα κυβέρνηση για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων. «Μας λένε καθυστερείτε, δεν υπογράφετε. Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων; Ή ομαδικές απολύσεις;» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Ακόμη, ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, λέγοντας πως θα «καταλήξουμε σε έντιμο συμβιβασμό» και τονίζοντας πως «το θέμα είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, το πότε δεν παίζει ρόλο». Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «υπάρχει πρόβλημα στην οικονομική ρευστότητα».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω σε κάποια θέματα, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά».

«Η εντολή που πήραμε από τον λαό είναι συμφωνία-παραμονή στην ΕΕ και εντός του ευρώ» επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης. 

Για το θέμα των μεταναστών ο υπουργός Επικρατείας είπε πως το «πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό». «Λύση δεν μπορούμε να βρούμε μόνοι μας. Πρέπει να βρει λύση η ΕΕ». Μάλιστα ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε πως «για να λύσουμε το θέμα αυτό είτε θα πρέπει να τους ρίχνουμε στη θάλασσα, είτε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανθρώπινες για τις πέντε-δέκα μέρες που θα μένουν εδώ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33