search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:55
MENU CLOSE

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Απλά αδύνατη η συνεργασία με την ελληνική πλευρά

15.04.2015 08:28
Ευρωπαίος αξιωματούχος: Απλά αδύνατη η συνεργασία με την ελληνική πλευρά - Media

Ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να δηλώνει πως η συνεργασία με την ελληνική πλευρά είναι «απλά αδύνατη».

Την ώρα που ήδη έχει γίνει ξεκάθαρο από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν πως η Ελλάδα έχασε το Eurogroup της 24ης Απριλίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να δηλώνει πως η συνεργασία με την ελληνική πλευρά είναι «απλά αδύνατη».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung που επικαλείται υψηλόβαθμους ευρωπαίους αξιωματούχους, δεδομένου ότι είναι «απλά αδύνατο» να υπάρξει σχετική απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών οδεύουν σε αποτυχία.

Το ενδεχόμενο να εγκριθεί ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα μέχρι τις 24 Απριλίου θα πρέπει να αποκλειστεί, λέει ευρωπαίος αξιωματούχος προς την Süddeutsche Zeitung. «Δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση στη Ρίγα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η εφημερίδα κάνει λόγο για ένα κλίμα μεταξύ «απελπισίας και παραίτησης» στις τάξεις της Κομισιόν. Όπως λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος, εάν ζητούσε κανείς από τους 27 επιτρόπους και τον πρόεδρο της Κομισιόν να σηκώσουν το χέρι τους σε περίπτωση που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα και να την κρατήσουν στο ευρώ «όλοι θα το έκαναν». Εάν ρωτούσαμε όμως εάν όντως πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να γίνει, τότε τα χέρια θα έμεναν κάτω.

Σε αυτά τα συμφραζόμενα η εφημερίδα κάνει λόγο για «πλήρη στροφή» της Επιτροπής τις τελευταίες μέρες, υπενθυμίζοντας ότι μόλις τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλειε το ενδεχόμενο κατάρρευσης των συνομιλιών με την Αθήνα και εξόδου της Ελλάδας από την νομισματική ένωση.

Από το δε Εurogroup, σύμφωνα με την Süddeutsche, ακούγεται ότι είναι απλά αδύνατο να βρεθεί ένας καταρτισμένος συνομιλητής στην ελληνική κυβέρνηση. Όπως επισημαίνεται, Έλληνες αξιωματούχοι που είχαν αποκτήσει εμπειρία από προηγούμενες διαπραγματεύσεις, έχασαν τις θέσεις τους υπό την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Οι δε διάδοχοί τους δεν είναι σε θέση να προβούν σε δεσμευτικές δηλώσεις, κυρίως γιατί δεν υπάρχει ομοφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο διάσπασης.
 

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:54