search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:12
MENU CLOSE

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στον «κοινωνικό διάλογο» για τα εργασιακά-Τον χαρακτηρίζει «απάτη» (Videos-Photos)

15.04.2015 09:53
O Mπογδάνος σε γραμμή... Λαγού: Ζητά «ποινικές ευθύνες» για τη συγκέντρωση ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα - Media

Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διέκοψαν προσωρινά τον «κοινωνικό διάλογο» για τα εργασιακά στο Υπουργείο Εργασίας. Συγκέντρωση έξω από αυτό.

Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διέκοψαν προσωρινά τον «κοινωνικό διάλογο» για τα εργασιακά στο Υπουργείο Εργασίας. Συγκέντρωση έξω από αυτό.

Από νωρίς το πρωί, εργατικές Ομοσπονδίες και σωματεία πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, όπου από το πρωί έχει ξεκινήσει ο λεγόμενος «κοινωνικός διάλογος» μεταξύ Υπουργείου, εργοδοτών και ΓΣΕΕ.

Αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων ανέβηκε στην αίθουσα του διαλόγου διακόπτοντας τη συζήτηση για να παραδώσει υπόμνημα με τα αιτήματά τους, αιχμή των οποίων αποτελεί το αίτημα για άμεση επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση, δέσμευση που είχε αναλάβει άλλωστε η κυβέρνηση προεκλογικά.

 

Ακόμα, απαιτούν την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (τρίωρα, τετράωρα, μερική, εκ περιτροπής εργασίας) που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις. 

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Νίκος Παπαγεωργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μεταξύ άλλων επισήμανε πως «είναι ξεκάθαρη η αντίθεση από τη μια μεριά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο φτωχός λαός, από την άλλη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ξενοδόχοι που μαζί με τους εκπρόσωπους της ΓΣΕΕ και του υπουργείου Εργασίας συζητούν πώς θα ξεγελάσουν την εργατική τάξη με ψίχουλα».

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. 

Ο υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης διέκοψε και εκείνος με τη σειρά του τον διάλογο, για να κάνει δηλώσεις, λέγοντας πως «καμία άποψη δεν φιμώθηκε και πως όλες οι γνώμες έγιναν σεβαστές, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα αν η συγκεκριμένη παρέμβαση συμβάλλει στο διάλογο

«Καμία άποψη δεν φιμώθηκε. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές», είπε ο υπουργός Εργασίας θέτοντας το ερώτημα αν η συγκεκριμένη παρέμβαση συμβάλλει στο διάλογο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:10