search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:04
MENU CLOSE

«Τα Απαγορευμένα Τραγούδια» με τον Μανώλη Μητσιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

15.04.2015 09:56
«Τα Απαγορευμένα Τραγούδια» με τον Μανώλη Μητσιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Media

Δυο συναυλίες μνήμης από τον Μανώλη Μητσιά για τη μαύρη επέτειο της δικτατορίας έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια που απαγόρευσε ή λογόκρινε η χούντα των συνταγματαρχών παρουσιάζεται υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Παντελή Βούλγαρη για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 21 και 22 Απριλίου (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), με αφορμή τη μαύρη επέτειο της επταετούς δικτατορίας.

Ο Μανώλης Μητσιάς, μαζί με τη λαϊκή ορχήστρα που τον συνοδεύει, καθώς και ένα οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που φέρει την υπογραφή του Παντελή Βούλγαρη, μας υπενθυμίζουν «τι δεν πρέπει να ξεχνάμε»…

Στις δύο βραδιές θα ακουστούν τραγούδια με σαφή και έντονο πολιτικό στίγμα, που απαγορεύτηκαν αφού οι λογοκριτές των συνταγματαρχών ανακάλυπταν συνεχώς ύποπτες λέξεις και κρυφά νοήματα ακόμη και σε μια ερωτική μπαλάντα, αν για παράδειγμα οι δημιουργοί της είχαν την ατυχή έμπνευση να την έχουν αφιερώσει στιχουργικά σε κάποια «Ελευθερία», σε μία «Νίκη» ή ακόμη και σε μία «Αναστασία».

Έτσι λοιπόν πέρα από τους συνήθεις υπόπτους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο ή Μάνο Χατζιδάκι, εμφανίζονταν στις μαύρες λίστες της επιτροπής λογοκρισίας και τραγούδια του Μπαγιαντέρα, του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μάρκου Βαμβακάρη. Φυσικά και οι αντίστοιχοι στιχουργοί από τον Κώστα Βίρβο και την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου μέχρι τους μεγάλους ποιητές μας, Νίκο Γκάτσο και Γιάννη Ρίτσο και τους νομπελίστες μας, Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη.

Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), 21 & 22/4, 9,50 – 30 ευρώ, 210-7282333. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03