search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Ερώτηση 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Βούτση για «μεροληπτική συμπεριφορά της ΕΛΑΣ υπέρ της Ελληνικός Χρυσός»

15.04.2015 11:48
Ερώτηση 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Βούτση για «μεροληπτική συμπεριφορά της ΕΛΑΣ υπέρ της Ελληνικός Χρυσός» - Media

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση κατέθεσαν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «μεροληπτική συμπεριφορά της ΕΛΑΣ υπέρ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική».

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση κατέθεσαν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «μεροληπτική συμπεριφορά της ΕΛΑΣ υπέρ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική».

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρονται στη στάση της αστυνομίας στην πρόσφατη κινητοποίηση των επιτροπών αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, κάνοντας λόγο για «επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας» που «περιελάμβανε επίσης σύμπραξη αντρών της ΕΛΑΣ και υπαλλήλων της εταιρείας», παραθέτοντας σχετικά οπτικοακουστικά ντοκουμέντα.

«Επιπλέον, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, το καθεστώς παροχής προστασίας προς την Ελληνικός Χρυσός, από την Ελληνική Αστυνομία. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως μέσα στις εγκαταστάσεις της ιδιωτική εταιρείας, ενώ την ίδια στιγμή η Χαλκιδική αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα αστυνόμευσης», αναφέρουν και ρωτούν τον υπουργό εσωτερικών:

1. Θα αποδοθούν ευθύνες για τη συμπεριφορά και την εφαρμογή ενός απαράδεκτου επιχειρησιακού σχεδίου από την ΕΛΑΣ στις 6/4/2015 στις Σκουριές;

2. Θα συνεχίσει η ΕΛΑΣ να προσφέρει υπηρεσίες προστασίας, επί 24ώρου βάσεως και χωρίς κανένα λόγο και αφορμή, σε ιδιωτική επιχείρηση;

3. Ποιο είναι το κόστος της παραμονής των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή τα τελευταία 3 χρόνια;

4. Συνεχίζει η Ελληνική Αστυνομία να δέχεται δωρεές και χορηγίες από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.;

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση των 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του άρθρου.

Στην Αθήνα το μέτωπο της Χαλκιδικής

Στο μεταξύ, στην Αθήνα μεταφέρεται αύριο, Πέμπτη, η αντιπαράθεση στη Χαλκιδική για τη λειτουργία των μεταλλείων της Ελληνικός Χρυσός.

Το πρωί υπάλληλοι της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση προς το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ενώ σε συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή καλούν οι επιτροπές των κατοίκων που αντιτίθενται στη δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:11