search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Πανούσης: Η ανοχή τελείωσε – Είμαστε στις τελευταίες ώρες της κατάληψης (Video)

16.04.2015 05:44
Πανούσης: Η ανοχή τελείωσε – Είμαστε στις τελευταίες ώρες της κατάληψης (Video) - Media

«Δεν είναι μία μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές, είναι ένα φανόμενο πολιτικό-κοινωνικό που εμφανίζεται και παίρνει διαστάσεις και πρέπει να δούμε ποιοι το κινούνε που το πάνε και όλα αυτά αναίμακτα» είπε ο Γιάννης Πανούσης.

 

«Δεν είναι μία μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές, είναι ένα φανόμενο πολιτικό-κοινωνικό που εμφανίζεται και παίρνει διαστάσεις και πρέπει να δούμε ποιοι το κινούνε που το πάνε και όλα αυτά, αναίμακτα» είπε ο Γιάννης Πανούσης μιλώντας στην εκπομπή online του Mega.

Ο κ. Πανούσης μιλώντας για την κατάληψη του ΕΚΠΑ είπε ότι «η ανοχή και η ήπια διαχείριση τελείωσε. Η πολιτεία κάνει μία ήπια διαχείριση δεν πάει κατευθείαν στη μηδενική ανοχή και τη χρησιμοποίηση της βίας, όμως φτάσαμε στα όριά μας. Προσπαθεί η δημοκρατία να λύσει το πρόβλημα. Είμαστε στις τελευταίες ώρες» της κατάληψης είπε ο υπουργός.

Για την κριτική που έχει δεχθεί για τη διαχείριση στο θέμα της κατάληψης είπε ότι «αποφεύγω να χαρακτηρίζω τις απόψεις των άλλων, εδώ έχουμε κάποιους που θέλουν να μπουν τα ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο για να γίνουν ήρωες και κάποιοι που θέλουν μία μονομαχία με την αριστερά».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι έχουν ευθύνες και τα ίδια τα πανεπιστήμια τονίζοντας ότι «όποιος φοβάται να κάνει πίσω όποιος δεν φοβάται να λύσει το πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομία έξω από κάθε γραφείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης είπε ότι και ο ίδιος ως άνθρωπος φοβάται και έχει δεχθεί απειλές αλλά όπως είπε «δεν μπορώ να μην παίρνω κάποια μέτρα για να μην μου επιτεθούν».

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εκβιάζεται» είπε ο υπουργός και άφησε αιχμές για τη λειτουργία του υπουργείου μετά την ενσωμάτωσή του στο υπουργείο Εσωτερικών «υπάρχει ένα νέο μοντέλο, αυτό το νέο μοντέλο του υπερυπουργού με τα υπουργεία από κάτω δημιουργεί συνέργειες δεν είναι αυτόνομο το υπουργείο όπως στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διέψευσε ότι υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό «προφανώς συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό, συζητήσαμε, είδατε άλλωστε και μία διαφορετική αντιμετώπιση». Επίσης πρόσθεσε ότι σκέφτηκε το ενδεχόμενο της παραίτησης χαρακτηρίζοντάς την όμως εύκολη λύση. «Ψυχικά έχω πει ότι ήθελα να παραιτηθώ, μίλησα με τον κύριο Τσίπρα δεν είμαι αποκομμένος από τον πρωθυπουργό και πολιτικά δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15