search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:47
MENU CLOSE

Τάρτα με χωριάτικο λουκάνικο

16.04.2015 07:50
tarta_me_horiatiko_loykaniko.jpg

Μια συνταγή για τάρτα μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους. Μια «φωλιά» από φύλλο, την οποία μπορούμε να γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξή μας.

 

Μια συνταγή για τάρτα μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους. Μια «φωλιά» από φύλλο, την οποία μπορούμε να γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξή μας.

1 φύλλο σφολιάτας

3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

300 γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες

150 γρ. τρίμματα φέτας

200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο

2 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. ξύδι

¼ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε κι αυτά σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.  Αφού αφήσουμε 5 λεπτάκια να «σταθεί» ρίχνουμε μέσα τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Σε λαδωμένη ταρτιέρα στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο.

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200ο C, περίπου μισή ώρα, έως ότου ροδίσει η σφολιάτα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24