search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:10
MENU CLOSE

Sudan, ο λευκός ρινόκερος που έχει… σωματοφύλακες (Photos)

17.04.2015 05:55
Προσοχή, ρινόκερος στον δρόμο (Video) - Media

Στην Κένυα ζει ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του κόσμου. Γι’ αυτό και δεν τον αφήνουν στιγμή από τα μάτια τους.

 

Στην Κένυα ζει ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του κόσμου. Γι’ αυτό και δεν τον αφήνουν στιγμή από τα μάτια τους.

Υπό τον φόβο να πέσει ο Sudan θύμα λαθροθήρων έχει τοποθετηθεί σε 24ωρη βάση ένοπλη φρουρά για να τον προστατεύει. 

Ο Sudan και οι δύο “γυναίκες” του στο Ol Pejeta στην Κένυα συγκαταλέγονται μεταξύ των 5 σπανιότερων υποειδών του λευκού ρινόκερου που έχουν μείνει στον κόσμο. 

Είναι μάλιστα οι μοναδικοί που ζουν σε σχετική ελευθερία, καθώς οι άλλοι δύο ρινόκεροι φυλάσσονται σε ζωολογικούς κήπους.

Στον Sudan και τις «γυναίκες» του έχουν τοποθετηθεί ραδιοπομποί, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί τα κέρατα προκειμένου να αποτρέψουν τους λαθροκυνηγούς που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ρινόκερους τα τελευταία χρόνια στην Αφρική, καθώς πιστεύεται λανθασμένα ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

“Με την αυξανόμενη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου και ελεφαντόδοντο, αντιμετωπίζουμε πολλούς λαθροκηνυγούς και συχνά ρισκάρουμε τις ζωές μας στη γραμμή του καθήκοντος”, σημείωσε ο Simor Irungu, ένας από τους φρουρούς του Sudan.

Ο λευκός ρινόκερος είναι από τα σπανιότερα είδη και μετά τον θάνατο του Angalifu τον Δεκέμβριο βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην εξαφάνιση. 

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι υπάρχουν πλέον πολύ περιορισμένες πιθανότητες να γεννηθούν άλλοι ρινόκεροι και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Sudan και τις “γυναίκες” του που μεταφέρθηκαν από ζωολογικό κήπο της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Κένυα το 2009. 

 

πηγή: telegraph

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05