19/10/2019 19:13:50

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δεν υπάρχουν φθορές μέσα στο κτίριο της Πρυτανείας

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δεν υπάρχουν φθορές μέσα στο κτίριο της Πρυτανείας - Media

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μίλησε στο in.gr για την κατάσταση που επικρατεί εντός του κτιρίου μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από 19 ημέρες κατάληψης.

Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν υπάρχουν φθορές. «Αυτή την ώρα βρίσκεται η σήμανση εντός του κτιρίου και μετά θα μπουν οι υπάλληλοι να ελέγξουν τα χαρτιά, τους φακέλους και τους υπολογιστές. Πάντως, από την πρώτη εικόνα που έχουμε, δεν υπάρχουν ζημιές» τόνισε.

Σχετικά με τις εκκρεμότητες του πανεπιστημίου που αναγκαστικά «πάγωσαν» λόγω της κατάληψης, δήλωσε ότι υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες, που έχουν καθυστερήσει και θα πρέπει να ιεραρχηθούν, ξεκινώντας από τις πιο επείγουσες. Λόγου χάρη, οι συμβάσεις που λήγουν για τη συντήρηση των ανελκυστήρων και της πυρασφάλειας, όπως είπε ο κ. Δημόπουλος. «Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να διεκπεραιώσουμε άμεσα» πρόσθεσε.

Για τη χρήση ναρκωτικών εντός της κτιρίου, όπως είχε αναφερθεί σε σχετική ανακοίνωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου σημείωσε ότι «είχαμε πληροφόρηση ότι γινόταν χρήση ναρκωτικών εντός του κτιρίου, καθώς χρήστες είχαν μπει στην πρυτανεία από αυτούς που συχνάζουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Περιμένουμε το πόρισμα της σήμανσης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.