search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:53
MENU CLOSE

Süddeutsche Zeitung: Η απόφαση για Grexit έχει ληφθεί

17.04.2015 12:36
Süddeutsche Zeitung: Η απόφαση για Grexit έχει ληφθεί - Media

Το δημοσιονομικό αδιέξοδο και τα σενάρια για ένα ενδεχόμενο Grexit κυριαρχούν στον γερμανικό τύπο. Στα υπόλοιπα θέματα ανήκουν η γενοκτονία των Αρμενίων και η αναπτυξιακή τροχιά της γερμανικής οικονομίας.

Το δημοσιονομικό αδιέξοδο και τα σενάρια για ένα ενδεχόμενο Grexit κυριαρχούν στον γερμανικό τύπο. Στα υπόλοιπα θέματα ανήκουν η γενοκτονία των Αρμενίων και η αναπτυξιακή τροχιά της γερμανικής οικονομίας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν φλυαρεί, γράφει η Süddeutsche Zeitung σε σχόλιό της με τίτλο «Χαμένες ψευδαισθήσεις» επισημαίνοντας: «Για το λόγο αυτό οι αγορές έλαβαν υπόψη τους όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην Νέα Υόρκη: Δεν θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα λύση στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, είχε πει ο Β. Σόιμπλε. Όμως ακριβώς αυτό απαιτείται για να αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι: Η απόφαση έχει λίγο πολύ ληφθεί. Από ό,τι φαίνεται η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη».

Σε άρθρο της που επιγράφεται «Ad calendas Graecas – η κρίση θα διαρκέσει» η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στα διάφορα σενάρια γύρω από τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση χρέους. Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Πτώχευση; Grexit ή μήπως άμεσα νέες πιστώσεις; Είναι πιθανό η διένεξη με τους ευρωπαίους εταίρους να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και ενδεχομένως να καταλήξει σε εκλογές».

Η εφημερίδα της Φραγκφούρτης παρατηρεί: «Ακόμα κι αν υπάρχει λύση για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η δημόσια συζήτηση για το μέλλον της χώρας εκκρεμεί. Το γεγονός ότι η Αθήνα θα χρειαστεί στα μέσα του έτους νέο πρόγραμμα στήριξης μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο.

«Όσο η καγκελάριος θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιλογή χωρίς εναλλακτική λύση, παραμένει εκβιάσιμη, και οι Έλληνες το γνωρίζουν», δηλώνει ευρωπαίος διπλωμάτης. Με αυτό το δεδομένο πολλές χώρες της ΕΕ ελπίζουν στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και νέες εκλογές από τις οποίες θα προκύψει μια νέα πιο «συνεργάσιμη κυβέρνηση».

Πηγή: Deutsche Welle/ Στέφανος Γεωργακόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27