search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:02
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σβανάς

17.04.2015 13:57
«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σβανάς - Media

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης του ThePressProject, Σωτήρης Σβανάς.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης του ThePressProject, Σωτήρης Σβανάς.

Η είδηση του θανάτου του Σωτήρη, σε τόσο μικρή ηλικία,

Την είδηση ανακοίνωσε η ιστοσελίδα, ενημερώνοντας πως για λίγες ώρες η σελίδα θα σταματήσει να λειτουργεί.

Στο σχετικό δημοσίευμα στο ThePressProject.gr αναφέρεται:

«Αν μας παρακολουθείτε δεν θα βλέπατε συχνά το όνομα του Σωτήρη αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τον διαβάζατε καθημερινά. Σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδά μας, η καθημερινή σας ενημέρωση, η επιλογή των ειδήσεων για το ThePressProject γινόταν είτε από αυτόν είτε υπό τις οδηγίες του. Ήταν ο συνεκτικός μας κρίκος με την πραγματικότητα. Ήταν ο άνθρωπός μας και επειδή δεν τον ενδιέφερε ποτέ να υπογράψει τα κείμενα του αλλά αντίθετα τον ενδιέφεραν πάρα πολύ τα συμφέροντά σας ήταν και ο δικός σας άνθρωπος.

Ο 36χρονος Σωτήρης αφήνει πίσω του ένα παιδί 2,5 χρονών και μια υπέροχη γυναίκα να τα βγάλουν πέρα στον κόσμο που προσπάθησε να βελτιώσει. Είναι τώρα η οικογένειά μας. Δεν θα αφήσουμε τον μικρό Ορέστη να μεγαλώσει χωρίς να είμαστε δίπλα του για να του μάθουμε πόσο σημαντικός ήταν ο πατέρας του.

Γιατί εκτός από εμάς που φωνάζουμε και προκαλούμε φασαρία υπάρχουν στη ζωή και άνθρωποι πιο εργατικοί, πιο συγκεντρωμένοι και σίγουρα πιο αποτελεσματικοί και ο Σωτήρης ήταν ένας από αυτούς.
 
Όλοι εδώ στο ThePressProject είμαστε συγκλονισμένοι. Για τις επόμενες ώρες η σελίδα δεν θα λειτουργεί ή τουλάχιστον δεν θα λειτουργεί κανονικά. Ζητάμε την κατανόησή σας και το χρόνο να θρηνήσουμε για την απώλειά μας. 

Όλων μας».

Σε σχετική της ανακοίνωση η πολιτική οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην οποία ανήκε ο Σωτήρης Σβανάς, αναφέρει:

“Έφυγε σήμερα από οξύ έμφραγμα ο σύντροφος Σωτήρης Σβανάς.

Γεννημένος το 1979, στρατεύτηκε στο κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια στη Φιλοσοφική, στη Συναργασία Ανεξαρτητών Φιλοσοφικής και στα ΕΑΑΚ. Μέλος των Αριστερών Συσπειρώσεων αρχικά και μετά της Αριστερής Ανασύνθεσης μετά το Πανεπιστήμιο θα στραφεί στο χώρο της δημοσιογραφίας, ως διορθωτής αρχικά και τα τελευταία χρόνια ως αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα thepressproject.gr, με ενεργό δράση στην Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου μέσα από το σχήμα της Αριστερής Πρωτοβουλίας/Παρατύπως και στις πρωτοβουλίες των κατοίκων στα Εξάρχεια..

Πάντα ανήσυχος, δραστήριος, δημιουργικός, στρατευμένος, ο Σωτήρης έφυγε και είναι για όλες και όλους μας δύσκολο να το πιστέψουμε. 
Η σκέψη όλων μας και τα πιο θερμά συλληπητήρια στη σύντροφό του σ. Χρυσούλα Παπαγεωργίου και το γιό τους τον Ορέστη, στην αδελφή του τη σ. Χριστίνα, στην οικογένειά του.

Τον σύντροφο Σωτήρη Σβανά θα αποχαιρετήσουμε αύριο, Σάββατο 18/4, στις 12.30 μμ στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Νέας Φιλαδέλφειας.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:02