search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:37
MENU CLOSE

Φιλανθρωπία γιοκ…

24.12.2010 05:24
Φιλανθρωπία γιοκ… - Media

Της Αντριάνας

Ακόμη και το πνεύμα των Χριστουγέννων «θυσιάζεται» φέτος στο βωμό της λιτότητας αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από ειδικούς  φορείς και  ιδρύματα πάνω από 35% πτώση κατέγραψαν οι φιλανθρωπίες.

Της Αντριάνας

Ακόμη και το πνεύμα των Χριστουγέννων «θυσιάζεται» φέτος στο βωμό της λιτότητας αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από ειδικούς  φορείς και  ιδρύματα πάνω από 35% πτώση κατέγραψαν οι φιλανθρωπίες. Γεύματα αγάπης, φιλανθρωπικά gala, εορταστικά bazaar, εκδηλώσεις με αφορμή τη διάθεση χρημάτων σε κοινωφελή ιδρύματα απουσιάζουν αισθητά κατά την φετινή εορταστική περίοδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Παλαιότερα, με τη λέξη  φιλανθρωπία (ή στα λατινικά caritas), οι χριστιανοί απέδιδαν τον ελληνικό όρο «αγάπη» έτσι όπως φαίνεται  αρχίζει να εκλείπει κάθε είδους μορφή δωρεάς προς τα διάφορα ιδρύματα εφόσον πλέον φορολογείται με 20% με το νόμο  3842/2010, το οποίο συνιστά μνημόνιο κοινωνικής αναλγησίας και αδιαφορία για τις ευπαθείς ομάδες.

Πάει πλέον η ευκαιρία να εκφράσει κανείς τα φιλανθρωπικά του αισθήματα

Το νέο αυτό φορολογικό «τσουνάμι». βέβαια  εξαιρεί  για άλλη μια φορά η εκκλησία  αφού το οικονομικό επιτελείο υπέκυψε  για μια ακόμη φορά στις επιθυμίες  των ιερέων και  τελικά δέχτηκε ο φόρος δωρεάς  της εκκλησίας να φορολογείται με συντελεστή που φθάνει και το ποσό των μόλις 0,5%.

Είναι προφανές λοιπόν ότι σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο μόνο η εκκλησία προσφέρει φιλανθρωπικό έργο. Άρα γιατί  να φορολογείται; Μία σειρά Ελληνικών και διεθνών οργανισμών, οι οποίοι παρέχουν φιλανθρωπικό έργο δεν μπορούν φθάσουν το φιλανθρωπικό πνεύμα της εκκλησίας;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15