search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:38
MENU CLOSE

Μαξίμου: Επιβεβαιώνει τηλεφώνημα Κέρι σε Τσίπρα για Ξηρό και απαντά σε Πιρς

20.04.2015 16:53
Μαξίμου: Επιβεβαιώνει τηλεφώνημα Κέρι σε Τσίπρα για Ξηρό και απαντά σε Πιρς - Media

Επιβεβαιώνει το Μαξίμου παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζων Κέρι προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα του Σάββα Ξηρού 

 

Επιβεβαιώνει το Μαξίμου παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζων Κέρι προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα του Σάββα Ξηρού μέσω τηλεφωνήματος το οποίο έγινε την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αλέξης Τσίπρας του εξήγησε το νόμο και ότι αυτός δεν αφορά τον Σάββα Ξηρό, ενώ πρόσθεσε ότι «ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη αλλά και γενικότερα, προέρχεται κυρίως από την ασύμμετρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών», μέτωπο το οποίο χρειάζεται συνεργασία για να αντιμετωπιστεί.

Επιπλέον, ύστερα και από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντέιβιντ Πιρς, η κυβέρνηση συνοψίζει τα επιχειρήματά της απέναντι στις κατηγορίες ότι απελευθερώνει τρομοκράτες, ως εξής:

Επισημαίνει ότι σέβεται τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και πως «ο νόμος που ψηφίζεται στη Βουλή δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών» αλλά ανταποκρίνεται στις επιταγές της ισονομίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά αντιμετωπίζονται από την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρόκειται για «απαράβατες συνθήκες για μια δημοκρατική διακυβέρνηση» τονίζει το Μαξίμου.

Επίσης η κυβέρνηση επικαλείται το επιχείρημα ότι πρόβλεψη εξαίρεσης του Ξηρού θα καθιστούσε το νόμο φωτογραφικό. Όπως σημειώνεται σε ενημερωτικό σημείωμα του πρωθυπουργικού γραφείου, ο νόμος που ψηφίζεται αφορά μια ορισμένη κατηγορία κρατουμένων όπου αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια-κυρίως να έχουν αναπηρία πάνω από 80% – η ποινή τους μετατρέπεται σε κράτηση κατ’ οίκον με «βραχιολάκι».  

Σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου, «ο νόμος δεν έχει ως στόχο τον Σάββα Ξηρό. Ωστόσο και αυτός, όπως και άλλοι κρατούμενοι, πληρούν τις προϋποθέσεις για κατ’ οίκον κράτηση με «βραχιολάκι». Ο εν λόγω πάσχει από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρική ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού. Η διάταξη θα ήταν φωτογραφική αν εξαιρείτο ο συγκεκριμένος κρατούμενος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:38