search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:27
MENU CLOSE

Ποιοι κέρδισαν τα φετινά βραβεία Πούλιτζερ (Video)

21.04.2015 06:47
Πούλιτζερ: Κυριάρχησε η κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας - Media

Δύο επαρχιακές εφημερίδες, οι New York Times, η Wall Street Journal και οι Los Angeles Times τιμήθηκαν μεταξύ άλλων με τα βραβεία Πούλιτζερ, την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση, που ανακοινώθηκαν χθες από το Πανεπιστήμιο Columbia.

 

Δύο επαρχιακές εφημερίδες, οι New York Times, η Wall Street Journal, οι Los Angeles Times τιμήθηκαν με τα βραβεία Πούλιτζερ, την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση, που ανακοινώθηκαν χθες από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Η ομάδα των φωτογραφικού ρεπορτάζ της εφημερίδας St Louis Dispatch τιμήθηκε με το βραβείο “Breaking News” για την κάλυψη των γεγονότων του Φέργκιουσον (Μιζούρι) μετά τον φόνο του νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό τον περασμένο Αύγουστο.

Η εφημερίδα Post and Courier της Νότιας Καρολίνας βραβεύτηκε στην κατηγορία του “Κοινωνικού Ρεπορτάζ” για μία σειρά δημοσιογραφικών ερευνών σχετικά με τα υψηλά επίπεδα της βίας κατά των γυναικών στην νοτιο-ανατολική πολιτεία αυτή των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα New York Times διακρίθηκε στην κατηγορία “Διεθνή”, με τους δημοσιογράφους της να τιμώνται συνολικά για την κάλυψη της επιδημίας του Εμπολα στη δυτική Αφρική, ενώ ο φωτογράφος της εφημερίδας Ντάνιελ Μπερχάλακ (φωτό) διακρίθηκε επίσης για την κάλυψη της επιδημίας.

Ο δημοσιογράφος των New York Times Ερικ Λίπτον βραβεύτηκε στην κατηγορία “Ερευνητική Δημοσιογραφία” για τα άρθρα σχετικά με τον ρόλο των ομάδων πίεσης (lobbies), ενώ στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκαν και οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal.

Το βραβείο ερευνητικής δημοσιογραφίας απονεμήθηκε και στην Wall Street Journal -το πρώτο Πούλιτζερ που κατακτά τα τελευταία χρόνια- για την αποκάλυψη εμπιστευτικών δεδομένων σχετικά με τα κίνητρα και τις πρακτικές παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

Μεταξύ των νικητών, ξεχωρίζει επίσης το Bloomberg News, για την πρώτη του βράβευση με Πούλιτζερ, που αφορά την κατηγορία επεξηγηματική δημοσιογραφία, με θέμα τους τρόπους φοροαποφυγής που ακολουθούν οι αμερικανικές εταιρίες.

Οι Los Angeles Times διακρίθηκαν στις κατηγορίες Κριτική και Περιοδικό και η Washington Post στην κατηγορία Εθνικές Υποθέσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:27