search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:24
MENU CLOSE

Περισσότερες από 8,5 χιλιάδες την πρώτη ημέρα οι αιτήσεις για τα επιδόματα κατά της φτώχειας

21.04.2015 14:05
Ποιοι θα πάρουν σήμερα το επίδομα των 534 ευρώ - Media

Ξεπέρασε τις 8,5 χιλιάδες την πρώτη μέρα ο αριθμός των αιτήσεων για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφαλισης

 

Ξεπέρασε τις 8,5 χιλιάδες την πρώτη μέρα ο αριθμός των αιτήσεων για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφαλισης (ΗΔΙΚΑ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που διαχειρίζεται την σελίδα για την υποβολή των αιτήσεων, χθες, πρώτη ημέρα της υποβολής των αιτήσεων, ο αριθμός τους έφτασε τις 8.666, εκ των οποίων οι 6.815 υποβλήθηκαν ιδιωτικά και οι 1.851 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα δεύτερη ημέρα και, όπως προκύπτει από δήλωση στο ΑΠΕ – ΜΠΕ της προϊσταμένης του 7ου ΚΕΠ Αθηνών που βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, Μαρίας Κιάσσου, η κίνηση ήταν σαφώς αυξημένη σε σχέση με την πρώτη μέρα.

Επίσης δήλωσε ότι 7 στους 10 που επισκέπτονταν το ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους, ήταν για το σκοπό της αίτησης για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος.

Οι περισσότεροι, όπως ανέφερε, ήταν για αίτηση ενοικίου και στη συνέχεια για δωρεάν ρεύμα.

Οι πολίτες που βρέθηκαν στο ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους για να κάνουν την αίτηση, ανέφεραν ότι περιμένουν από αυτή τη διαδικασία να διευκολυνθούν στη ζωή τους σε κάποιο βαθμό και ότι σίγουρα είναι για αυτούς μια μεγάλη βοήθεια.

Η κα Κιάσσου ανέφερε ότι περιμένει τις επόμενες μέρες να αυξηθεί κι άλλο η κίνηση στα ΚΕΠ, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:23