search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:54
MENU CLOSE

Νότια Αφρική: Αποστολή στρατού για την αντιμετώπιση της βίας κατά μεταναστών

21.04.2015 16:32
Νότια Αφρική: Αποστολή στρατού για την αντιμετώπιση της βίας κατά μεταναστών - Media

Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση στέλνει στρατό για να βοηθήσει στον τερματισμό της βίας κατά μεταναστών στις περιοχές του Ντέρμπαν και Γιοχάνεσμπουργκ, όπου τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

 

Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση στέλνει στρατό για να βοηθήσει στον τερματισμό της βίας κατά μεταναστών στις περιοχές του Ντέρμπαν και Γιοχάνεσμπουργκ, όπου τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Η Νότια Αφρική έχει κατηγορηθεί από ξένες κυβερνήσεις, μεταξύ των άλλων από την Κίνα, την Νιγηρία και τη Ζιμπάμπουε ότι έχει αποτύχει να προστατέψει τους αλλοδαπούς. Τηλεοπτικές εικόνες παρουσιάζουν οπλισμένα πλήθη να λεηλατούν καταστήματα μεταναστών, ενώ κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφία σε πρωτοσέλιδό της ενός άνδρα από την Μοζαμβίκη να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού και να μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου μέρα-μεσημέρι.

Η υπουργός Άμυνας της χώρας Νοσιβίγουε Μαπίζα Νκακούλα δήλωσε πως ένα ζευγάρι από τη Ζιμπάμπουε πυροβολήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ στην φτωχή συνοικία της Αλεξάντρα τη Δευτέρα το βράδυ, αλλά επιβίωσε.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την ανάπτυξη των στρατευμάτων στην παράκτια πόλη του Ντερμπάν, απ’ όπου ξεκίνησε η βία, δήλωσε: «Θα υπάρξουν κάποιοι που θα επικρίνουν αυτή την απόφαση, αλλά οι ευάλωτες ομάδες θα την εκτιμήσουν».

Ο βασιλιάς των Ζουλού Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι υποκίνησε το κύμα ξενοφοβικής βίας με παλιότερα σχόλια που έκανε για αλλοδαπούς, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τα πολύνεκρα επεισόδια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49