search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:52
MENU CLOSE

Δούρου: Δεν είμαι ούτε «bitch», ούτε «bimbo»

22.04.2015 10:01
Δούρου: Δεν είμαι ούτε «bitch», ούτε «bimbo» - Media

Σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, η Περιφερειάρχης Αττικής, έκανε… αισθητή την παρουσία της, με την ομιλίας της «Ένα νέο πρόσωπο για την Ελλάδα. Τι διαφορά μπορεί να φέρει μια γυναίκα;»

Σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, η Περιφερειάρχης Αττικής, έκανε… αισθητή την παρουσία της, με την ομιλίας της «Ένα νέο πρόσωπο για την Ελλάδα. Τι διαφορά μπορεί να φέρει μια γυναίκα;»

Στη διάλεξή της, η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στη μέχρι στιγμής εμπειρία της, χρησιμοποιώντας μια ατάκα της Ελεάνορ Ρούζβελτ: «Η γυναίκα είναι σαν το σακουλάκι του τσαγιού. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατό είναι, µέχρι να το βάλεις σε καυτό νερό.»

«Και σήµερα είµαι σε «καυτό νερό», διοικώντας τη σηµαντικότερη –από κάθε άποψη- περιφέρεια της χώρας, µια µοναδική εµπειρία. Αντιµετωπίζοντας, π.χ. την κλασσική προσέγγιση του ρόλου της γυναίκας στην πολιτική: είτε ως «bitch», στην περίπτωση της σοβαρής, ισχυρής γυναίκας είτε ως «bimbo», στην περίπτωση µιας γυναίκας µε χαµηλό προφίλ.» σημείωσε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Η Ρένα Δούρου, τόνισε ακόμα πως «Στην περίπτωση της ελληνικής πολιτικής σκηνής, η δική μου περίπτωση υπερβαίνει το θέμα του φύλου. Έχει να κάνει με την ευρύτερη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, η οποία είναι σήμερα σε εξέλιξη. Αυτή η μετάλλαξη αφορά, πέρα από την πιεστική ανθρωπιστική κρίση και τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με αξιοπρεπή απασχόληση, το πρόβλημα της αξιοπιστίας της πολιτικής.

Οι δύο προϋποθέσεις, δηλαδή το κοινωνικό πλαίσιο και η ειδική χρονική περίοδος, παίζουν σήμερα καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα και στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής. Έτσι, η αλλαγή στην κορυφή της Περιφέρειας, εμπεριέχει ένα νέο νόημα για δύο λόγους: λόγω της χρονικής συγκυρίας και λόγω της πολιτικής της σημασίας. Σηματοδότησε την ανάγκη για μία πραγματική “κάθαρση”. Για μια βαθιά πολιτική αλλαγή. Και για μια νέα αρχή.

Σηματοδότησε την καθαρή βούληση του λαού να κάνει διαφορετικά τα πράγματα, φέρνοντας στην κορυφή της πιο σημαντικής περιφέρειας της χώρας, για πρώτη φορά, μια νέα, αριστερή γυναίκα. Με την έννοια αυτή, η διαφορά μπορεί να γίνει αντιληπτή από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν μια υποψηφιότητα. Από τη βούλησή τους να πάρουν οι ίδιες τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν σε μια αλλαγή κεφαλαιώδους σημασίας. Μία αλλαγή από κάτω προς τα επάνω και όχι με άνωθεν επιβολή από την κυβέρνηση, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Έτσι, αισθάνομαι τη θητεία μου στην Περιφέρεια όχι ως εξαίρεση αλλά ως πρόκληση.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:49