search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:39
MENU CLOSE

Για ποιο λόγο πρέπει να πληρώνεται η Μισέλ Ομπάμα…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1861
23-04-2015
28.04.2015 03:00
pod_2304_033_cmyk.pdf_-_adobe_acrobat_pro_extended.jpg

Στις ΗΠΑ το νέο «καυτό» ερώτημα είναι ένα: Πρέπει ή δεν πρέπει να πληρώνεται η πρώτη κυρία του Λευκού Οίκου; 

 
Στις ΗΠΑ το νέο «καυτό» ερώτημα είναι ένα: Πρέπει ή δεν πρέπει να πληρώνεται η πρώτη κυρία του Λευκού Οίκου;
Στο δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας Policy.Mic αναφέρεται χαρακτηριστικά: 
«Ο πρόεδρος Ομπάμα κερδίζει 400.000 δολάρια τον χρόνο για να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο και να συζητά παγκόσμια προβλήματα που – εκτός από πονοκέφαλο και καμία ολοκληρωμένη λύση – του προσθέτουν κάθε λίγο και άλλα γκρίζα μαλλιά στους κροτάφους. Την ίδια στιγμή η σύζυγός του Μισέλ Ομπάμα, η οποία θα πάει αεροπορικώς στο Μέριλαντ προκειμένου να επισκεφθεί μία κλινική βετεράνων του πολέμου και έχει σχεδιάσει μόνη της και προωθεί την καμπάνια κατά της παιδικής παχυσαρκίας, δεν παίρνει ούτε σεντ».
 
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Γκρέγκορι Κριγκ: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να ζητήσει να αμείβεται η πρώτη κυρία, καθώς και όλες οι μελλοντικές σύζυγοι προέδρων, από τον επόμενο προϋπολογισμό του Λευκού Οίκου, καθώς μία τέτοια κίνηση θα έδινε ένα δυνατό μήνυμα ισότητας μεταξύ των δύο φύλων στην εργασία».
 
Ουσιαστικά, ο Μπαράκ Ομπάμα εγκαινιάζει πολιτικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ προβάλλοντας ένα από τα θέματα που αποτελούν μήλον της έριδος με τους Ρεπουμπλικανούς. Πρόκειται για το γνωστό νομοσχέδιο «Paycheck Fairness Act», το οποίο επιτρέπει σε μία γυναίκα να μηνύσει τον εργοδότη της αν διαπιστώσει ότι δεν λαμβάνει τον ίδιο μισθό με άνδρα συνάδελφό της.
 
Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2010, δεν έγινε εφικτό να ψηφιστεί από τη Γερουσία μετά το «βέτο» των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι από τότε το μπλοκάρουν συνεχώς. Εχθρός του νομοσχεδίου είναι και το λόμπι του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, το οποίο ισχυρίζεται ότι ένας τέτοιος νόμος θα αποθάρρυνε τις προσλήψεις και θα οδηγούσε συνεχώς σε δικαστικές διαμάχες…
 
Ο Ομπάμα τώρα φαίνεται να το επαναφέρει ενισχύοντας το κοινωνικό προφίλ των Δημοκρατικών και λέγοντας με χιούμορ: «Το παραδέχομαι ότι δεν ισχύει η ισότητα στον Λευκό Οίκο ανάμεσα σε μένα και τη Μισέλ. Εκείνη δεν αμείβεται!».
Θα μπορούσε μάλιστα να χρησιμοποιήσει για επιχείρημα την περίφημη φράση της Νάνσι Ρίγκαν, συζύγου του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, που το 1982 είπε:
«Ξέρετε, στις αμερικανικές κυβερνήσεις υπάρχει πάντα ένας υπάλληλος που δεν πληρώνεται: η πρώτη κυρία…».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:39