search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:22
MENU CLOSE

Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euroworking Group

22.04.2015 14:14
Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euroworking Group - Media

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις κατά τη συνεδρίαση του Euroworking Group, ενόψει της συνάντησης Τσίπρα –Μέρκελ αλλά του Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις κατά τη συνεδρίαση του Euroworking Group, ενόψει της συνάντησης Τσίπρα –Μέρκελ αλλά του Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναχώρησε ήδη από την Αθήνα για τη Ρίγα της Λετονίας, όπου θα διεξαχθεί το άτυπο Eurogroup, χωρίς όμως να αναμένεται σε αυτό κάποια οριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών. 
Χθες το βράδυ, ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο 20ο Banking Forum, δήλωσε ότι «η συμφωνία θα επέλθει, θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίησης, η σύγκλιση (σ.σ. μεταξύ Ελλάδας και θεσμών) είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι θεσμοί». 
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά την Παρασκευή θα υπάρξει λύση» και ότι «η κυβέρνηση δεν βάζει την επόμενη δόση πάνω από όλα». 

Η κυβέρνηση βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση τόσο από τον διεθνή τύπο που καθημερινά «βομβαρδίζει» με δημοσιεύματα περί Grexit, όσο και από την οικονομική ασφυξία που προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας.

Το τελευταίο έχει οδηγήσει την κυβέρνηση σε πράξεις που καταμαρτυρούν την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, όπως η ΠΝΠ για την μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:22