search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:55
MENU CLOSE

Σάκης Ρουβάς: «Ο κύριος Θεοδωράκης έδωσε με τις δηλώσεις του δικαιοσύνη»

23.04.2015 12:37
Σάκης Ρουβάς: «Ο κύριος Θεοδωράκης έδωσε με τις δηλώσεις του δικαιοσύνη» - Media

Τι δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς για την πολυσυζητημένη συναυλία για τα «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» στην οποία θα ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί». 

Ο Σάκης Ρουβάς στη συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» που διοργανώνει ο Δήμος της Νέας Σμύρνης στις 2 Μαΐου αναφέρθηκε, αναπόφευκτα, στα επικριτκά σχόλια που συγκέντρωσε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί». 

«Είναι κέρδος για όλους, τελικά, αυτό που συμβαίνει. Δεν ξέρω για πιο λόγο συμβαίνει, αλλά είναι κέρδος για όλους μας, γιατί κάθε φορά τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής, το έργο με το οποίο ασχολούμαι. Άρα αν φτάσει στα αυτιά ή στην καρδιά περισσότερων ανθρώπων, ακόμη και γι αυτό το λόγο, εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Ρουβάς.

Ο Έλληνας τραγουδιστής δήλωσε ακόμα: «Δεν έχω τίποτα να πω για τους επικριτές μου», προτιμώντας ν΄ αναφερθεί στην δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη: «Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης έδωσε με τις δηλώσεις του δικαιοσύνη. Αυτό που λέει είναι ότι το πιο σημαντικό είναι να επικοινωνούνται τέτοια αριστουργήματα στο λαό».

Στην συνέχεια ο Σάκης Ρουβάς είπε: «Όλα αυτά τα χρόνια ψάχνω όχι μόνο σαν τραγουδιστής τον εαυτό μου, αλλά και σαν άνθρωπος. Δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου σε τραγουδιστή και καλλιτέχνη. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μέσα από όλες μου τις δραστηριότητες και βεβαίως μέσα από την τέχνη, από το τραγούδι, το θέατρο, τον κινηματογράφο προσπαθώ να ανακαλύψω τα μυστήρια της ζωής».

Και συνέχισε: «Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση; Σε εμάς τους καλλιτέχνες υπάρχει μέσα μας ένα δαιμόνιο το οποίο μας προκαλεί συνεχώς να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας σε καινούργιες κορυφές. Αυτή εδώ είναι η κορυφή και επειδή μας αρέσει να κοιτάμε ψηλά, πραγματικά ενθουσιάστηκα στο άκουσμα αυτής της πρότασης. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να γινόμαστε (εμείς οι καλλιτέχνες) αγωγοί αυτής της ενέργειας που μας δίνεται πολλές φορές γραπτή και ηχητική και να την επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους.Μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό αλλά είναι πολύ μεγάλο και δεν θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί είναι αυτό που διεγείρει τις αισθήσεις μου, το μυαλό και την ψυχή μου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15